Две седмици, след като поиска имунитета на Бойко Борисов и

...
Две седмици, след като поиска имунитета на Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Примката Барселонагейт се затяга. Гешев с удар в европарламента

Две седмици, откакто изиска имунитета на Бойко Борисов и до момента в който е в процедура на освобождение на Висш съдебен съвет, Иван Гешев ще гостува в Страсбург и ще бъде изслушан от правната комисия на Европарламента, в която членува подалата сигнала за къщата в Барселона Елена Йончева. Очаква се пред евродепутатите основният прокурор да опише детайлности от схемата за пране на пари, в която твърди, че е забъркан някогашният министър председател на България. Гешев към този момент изиска имунитета на Борисов, с цел да го упрекна в пране на пари за къщата в Барселона.

Главният прокурор Иван Гешев ще участва на изключителното съвещанието на групата на Европейския парламент за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права, потвърдиха пред Труд News от Европарламента.
-->
То ще е на 13 юни в Страсбург и ще се разисква цялата ситуацията у нас. Глобалната тематика е казусът с върховенството на закона в България, а " Барселонагейт " ще бъде включена като образец за систематичното му нарушение. За съвещанието първо бе обявено от пресофиса на Елена Йончева в петък, която е и единственият български евродепутат в групата. Йончева подаде и сигнала до европейските институции сигнала за къщата в Барселона.

От известието стана ясно, че са поканени за чуване представители на Министерството на правораздаването, на прокуратурата и на неправителствени организации. Пред BNEWS Иван Гешев удостовери, че е приел поканата на Европарламента и ще взе участие на чуването в името на честа на България. Очаква се Иван Гешев да сезира Екологичен потенциал и Европейска комисия за опита на политици от ЕНП да ползват схеми за опазване на имунитета и от наказателно гонене прочут български и европейски политик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР