Две седмици преди началото на последния Мастърс на ИТЛ за

...
Две седмици преди началото на последния Мастърс на ИТЛ за
Коментари Харесай

Ясни са финалистите в последния Мастърс на ИТЛ за годината

Две седмици преди началото на последния Мастърс на ИТЛ за годината станаха ясни участниците в него. Любен Попов, Иван Златанов, Цветан Иванов и Ивайло Боджаков имат повече от 1500 точки за ранглистата на лигата и от дълго време упражняват за ITL Finals 2019. Другите четирима, които ще играят от 9 до 19 декември в MG Tennis Club са Веселин Димитров, Камен Маздрашки, Станислав Иванов и Адриан Стоименов.

Всеки от тях обаче би изнемощял в случай че допусне неточност в първи кръг на почналия в понеделник Десети вечерен шампионат в Търговска колегия „ Раковски “. Тогава шансове да попаднат в схемата имат Георги Петров и Мирослав Георгиев. За да стане това обаче, те би трябвало да завоюват Десетия вечерен шампионат, а това няма да е по никакъв начин елементарно, защото за първото място са подготвени Иван Златанов, Станислав Иванов, Камен Маздрашки и Ивайло Боджаков.

От ITL Finals 2019 поради травма отпадна двукратният победител Едиз Батран (2016 и 2017 година). Той ще отсъства от кортовете минимум шест месеца, с което дава късмет на новите играчи да натрупат точки в класирането. Миналогодишният първенец Радослав Владимиров също няма да играе в MG Tennis Club, тъй че надпреварата сигурно ще има нов победител.

ITL Finals се организират за пета поредна година, като досега първенци са били Никола Милев през 2015 година, Едиз Батран – през 2017 и 2018 година и Радослав Владимиров през 2018 година. Участват осемте играчи с най-вече точки в ранглистата на Интерактив тенис. Форматът е заимстван от финалния шампионат на мъжете от ATP: играе се в два от три тайбрек сета, в две групи. Първите двама в групите не престават на полуфинали. Играчите получават по 200 точки за победа в групите, 400 за класиране на край, а спечелилият взима 900 точки. Това значи, че първенецът може да завоюва 1500 точки в случай че не допусне нито една загуба.

Тази година ITL Finals 2019 ще се играе в MG Tennis Club от 9 до 19 декември. Очакванията са за извънредно първокласен тенис, защото равнището в ИТЛ се подвига непрекъснато, а участниците имат доста опит и са с отлична физическа подготовка.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР