Две съседни на България държави водят в международното изследване на

...
Две съседни на България държави водят в международното изследване на
Коментари Харесай

Две съседки на България водещи по притежание на криптовалути

Две прилежащи на България страни водят в интернационалното проучване на ING International Survey по владеене на bitcoin или други криптовалути. Делът на хората в Турция и Румъния, които са купили цифров актив, надвишава надалеч междинния за Европа, сочат данните от март 2018 година

В Турция 18% от запитаните споделят, че имат bitcoin или друга криптовалута, а Румъния - 12%. На трета позиция е друга относително близка страна - Полша с 11%. България не е включена в проучването.

За всички страни от Европа, в които е извършено запитването, междинният % е 9. В Съединените американски щати 8% от популацията има криптовалути, а в Австралия - 7%.

Люксембург (4%), Белгия (5%), Франция (6%) и Англия (6%) са на дъното на класацията. Водещата причина за ниския дял на хората, вложили в криптовалути, са рисковете, свързани с тях.

В края на 2017 година цифровите активи доближиха рекордни стойности - през декември bitcoin доближи към $19 000, само че от този момент изтри огромна част от цената си и през днешния ден се търгува за към $6 400. Подобна е ориста и на останалите криптовалути. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР