Две са вече жертвите на бурята „Даниел“ в Гърция, като

...
Две са вече жертвите на бурята „Даниел“ в Гърция, като
Коментари Харесай

СЛЕД ПОРОЯ В ГЪРЦИЯ: Открито е тялото на 78-годишна жена в района Магнесия

Две са към този момент жертвите на бурята „ Даниел “ в Гърция, като поройните превалявания обгърнаха огромна част от страната, а на някои места паднаха рекордни превалявания.

Открито е тялото на 78-годишна жена в региона Магнесия, префектура Тесалия. Жената е била оповестена за търсене през вчерашния ден. Осем пожарникари са били ангажирани в интервенция по изваждането на тялото й, отбелязва „ Катимерини “.

„ Тялото е открито под купчина дърва “, заяви за Ройтерс представител на пожарната работа.

Вчера мъж почина под срутила се върху него стена в региона на Агиос Георгиос в община Волос.

Обявени са за търсене още трима души съгласно гръцката телевизия ЕРТ.

Около 94 жители на дом за възрастни хора е трябвало да бъдат преместени на несъмнено място, защото пороят е нанесъл вреди на дома, добавя Ройтерс.

Реката край дома е придошла и е наводнила ЖП гара във Волос, като е нарушен железопътният трафик.

Прогнозите са, че изобилните превалявания ще продължат до на следващия ден.

Бурята Даниел, която връхлетя Гърция в понеделник, задейства свлачища, унищожи мост, аргументи сриването на електрически стълбове и отнесени десетки коли единствено дни след смъртоносния горски пожар в северната част на страната, напомня Ройтерс.

Гърция разгласи, че това са най-обилните превалявания, откогато се води статистика.

Рекордни превалявания са паднали в град Загора, североизточно от Волос, където се е излял еквивалентът на 754 тона дъжд на 1000 квадратни метра, съгласно гръцката метеорологична организация, представена от ДПА.

Стотици хора прекараха нощта на ферибота „ Суперстар “ в морето край пристанищния град Волос, защото пристанищната полиция не разреши на кораба да дебаркира, тъй като пристанището е било наводнено и трафикът в града е бил усложнен.

Днес сутринта корабът, който е благосъстоятелност на корабната компания Сииджетс (Seajets), към момента беше на няколко морски благи от пристанището, както се вижда от платформата за морско следене MarineTraffic.

Полицията през днешния ден издаде предизвестия да се лимитират пътувания за градовете Трикала и Кардица, защото там се чака дъждовете да се засилят по-късно през днешния ден.

При наводнения в Гърция през 2017 година починаха 25 души, а стотици останаха без домове.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР