Две са стадата, в които има констатирана положителна проба -

...
Две са стадата, в които има констатирана положителна проба -
Коментари Харесай

Земеделският министър: В две стада има констатирана положителна проба на чума

Две са стадата, в които има установена позитивна проба - едното е на баба Дора, в самото обитаемо място има позитивна проба и в Болярово има едно стадо. Това сподели земеделският министър Румен Порожанов на брифинг в Министерство на вътрешните работи тази заран.

Трябваше да пристъпим към евтаназията, само че ще я отложим за малко и в това време цялата стерилизация на обитаемото място с наличието на екипи, които да вършат тази стерилизация на входа ще е под засилен надзор, сподели още той.

Всички проби са качени на уеб страницата на " Агенцията по сигурност на храните ".

Всяка заповед на изпълнителния шеф е на база на протоколите с позитивни проби. Имаме още доста проби, от които чакаме резултати. Надяваме се да бъде овладяна обстановката в регионите, в които е установена чума и ни тормози обстановката, която се нагнетява, означи още земеделският министър.

Ще желаяме чуване в Народното събрание, с цел да получим препотвърждение на правилността на нашите дейности, сподели вътрешният министър Валентин Радев.

Няма по какъв начин спасявайки страната от такова зло, като чумата по животните, ние да не получаваме доверието на всички политически сили. Това е работа против националната сигурност. Така ние го разбираме, означи още Радев.

Вътрешният министър предложи на всички, които са в засегнатия региона и мислят, че оказват помощ, да се допитат до локалния координационен щаб в Болярово. Ако могат да изоставен, да го създадат и дано тези, които не са оттова, да не идват. Той открои, че би трябвало да се ограничи придвижването, с цел да се оправим с казуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР