Две са основнтите версии, които работят разследващите за автобусната катастрофа

...
Две са основнтите версии, които работят разследващите за автобусната катастрофа
Коментари Харесай

Две са версиите за автобусната катастрофа край Младиново

Две са основнтите версии, които работят проверяващите за автобусната злополука край село Младиново. Едната в човешка неточност и придвижване с несъобразена скорост съгласно пътната настилка, другата -  ненадейно изникнала техническа нередовност, заяви окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов на брифинг тази заран.

 Тежка злополука с рейс край Младиново, има най-малко един умрял и ранени Виж още

Експертизи ще открият аргументите за тежката кататстрофа с рейс на туристи, която се случи край село Младиново. Шофьорът е на 51 години, а транспортното средство на 25 година, като последният му механически обзор е бил през октомври.

Автобусът се прекатурна на пътя Тополовград-Свиленград малко след 18 часа нощес на връщане от екскурзия от гръцкия град Кавала и са пътували за Бургас. Една жена почина, а 19 души бяха ранени, като част от тях са лечебни заведения в Свиленград, Харманли и Хасково.  В рейса са пътували и 4 деца, само че те са без пострадвания.

По първични данни злополуката е станала на влажен път. Няма данни за друго транспортно средство, което да е взело участие в случая. Шофьорът е обяснил, че на завой рейсът е поднесъл и е излязъл от пътя.



Автобус е паднал в бездна коло към 10-15 метра, дървесната растетелност го е спряла, заяви шефът на хасковката полиция Атанас Ненков. Нашите сили бяха ориентирани към избавяне на потърпевшите и успяхме да предотвратим по-тежки последствия, добави той. Благодарение на мигновената интервенция на полицията всички пасажери са бързо извадени, някои превозени към болнични заведения, други ориентирани за обзор, на място им е проведен заслон.

Починалата жена в злополуката е на 68 години от Бургас . 10 от потърпевшите пасажери са закарани в болница в Хасково, 9 от тях са приети в болница с разнообразни контузии, без заплаха за живота. Двама от пострадалията са хирургия, 4 дами - в ортопедия с разнообразни счупвания.  Всички са контактни. С най-тежки контузии са водачът и лидерката на групатата в рейса, заяви доктор Георги Гелов, който оглавява МБАЛ - Хасково.  В болница в Свиленград има 6 индивида, от които 4 дами и 2 деца, 4 индивида са признати в болничното заведение в Харманли, всички без заплаха за живота, заяви здравният министър доктор Асен Меджедиев, който дойде на място там.

Пред Българска национална телевизия специалистът по пътна сигурност Диана Русинова разяснява, че в региона на злополуката липсват маркировка и съществени знаци - за рисков завой и че скоростта би трябвало да е 40 км/ч. Пътят е бил извънредно хлъзгав. Поредният рисков път, за който имахме сигнали. Кой не си е приключил работата - уповавам се този път да бъде осъден, сподели Русинова.

В кметството в Младиново бяха подслонени 17 души, които не са тежко потърпевши. За тях е изпратен рейс от Бургас, който да ги прибере.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР