Две са основните версии за катастрофата с частния самолет на

...
Две са основните версии за катастрофата с частния самолет на
Коментари Харесай

Две са основните вересии за катастрофата с Ивайло Пенчев

Две са главните версии за злополуката с частния аероплан на предприемача Ивайло Пенчев, който падна в събота. Това сподели Христо Христов, ръководител на УС на Националния ръб за следствие в превоза пред NOVA телевизия.

Едната е възможен отвод на силовата конюнктура или намаляването на теглителната мощ на мотора, при което самолетът се е движил с дребни обороти при политането към площадката. Втората е стадият за осъществяване на закона за кацане от водача, изясни Христов.

Разрешителното за пилотиране на Ивайло Пенчев ще бъде отнето, в случай че той не е спазил ограниченията за сигурност.

„ Най-вероятно при втурване на колесниците, когато се понижава челното противодействие, при което моторът е с понижени обороти и при завоя от натоварването се е получил скоростен срив и самолетът се е разрушил на пистата “, сподели Христов. И изясни, че този тип самолети нямат черна кутия, а няколко компютъра, които записват налягането.

Днес ще бъде направена интервенция на гръбнака на предприемача Ивайло Пенчев. За това заяви самият той в пост във Facebook, където показа и, че е рядка кръвна група и търси кръводарители. Веднага след случая Пенчев беше превозен с кола за спешна помощ от летището в Лесново до " Пирогов ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР