На живо: Няколко убити при руски ракетни удари по източен украински град, каза губернаторът

...
Две руски ракети удариха центъра на украинския Покровск в понеделник
Коментари Харесай

Две руски ракети удариха центъра на украинския Покровск в понеделник вечерта убивайки най-малко седем души, включително цивилни и лица, които първи реагираха, каза областният управител. Ракетите – изстреляни с интервал от 40 минути – са повредили жилищни сгради, хотел, заведения за обществено хранене, магазини и административни сгради, добави губернаторът. Следете нашия блог на живо, за да видите как се развиват събитията от деня във войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

3:41 сутринта: Няколко убити, десетки ранени при руски ракетни удари по град в Източна Украйна 

Спасители претърсваха развалините на повредени сгради в град Покровск в Източна Украйна във вторник, ден след това Руските удари убиха най-малко седем души.

Покровск се намира само на 50 километра (30 мили) от източната фронтова линия, където според Москва набира позиции и отблъсква украинските атаки.

Две ракети – изстреляни с интервал от 40 минути – повредиха жилищни сгради, хотел, заведения за обществено хранене, магазини и административни сгради в понеделник, каза Павло Кириленко, ръководител на военната администрация на Донецка област.

Седем души са загинали и 67 са били ранени, включително две деца, според Игор Клименко, министър на вътрешните работи на Украйна.

Сред убитите е високопоставен служител на извънредните ситуации от Донецка област, каза Клименко.

„Ние възобновяват разрушаването на развалините", каза той рано във вторник, след като спасителите "бяха принудени да спрат работа през нощта поради високата заплаха от повторен обстрел".

Президентът Володимир Зеленски каза в понеделник, че Москва е ударила жилищна сграда и сподели видео в социалните медии на цивилни, които помагат на ранени хора и спасители, разчистващи отломки от сграда, която е загубила последния си етаж.

Ключови събития от понеделник , 7 август:

Два руски ракетни удара по източноукраинския град Покровск, включително върху жилищна сграда, в понеделник убиха най-малко седем души и раниха 31, каза Киев. По-рано в понеделник обстрел на граничните райони на Харковска област в североизточна Украйна и южния град Херсон уби трима души, казаха украински официални лица.

Украинските войски създават условия за напредване напред стъпка по стъпка и имат инициатива върху бойно поле, каза главнокомандващият на Украйна Валерий Залужний в понеделник. Залужний каза в изявление в приложението за съобщения Telegram, че украинската отбрана е стабилна, като войските отблъскват опитите на Русия за контраатака и отвличат вниманието на украинските сили от други зони на фронта

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР