Две решения на Районенсъд –Русе, с които са потвърдени наложени

...
Две решения на Районенсъд –Русе, с които са потвърдени наложени
Коментари Харесай

Окончателно са потвърдени глобите на шофьори на автобуси по линията София-Русе

Две решения на Районенсъд –Русе, с които са доказани наложени санкции на двама водачи на рейсове, са доказани от по-горната инстанция и влязоха в законна мощ.

На 11.05.2022г. към 15.45 часа и на 13.05.2022 към 21.20 ч. в гр.Русе, в региона на „ Автогара Юг “, са били осъществени инспекции от чиновници от “Автомобилна администрация ” на два рейса, извършващи публичен транспорт на пасажери с маршрут София-Русе. В първия случай рейсът „ МАН “ е бил оборудван с цифров тахограф, а цифровата карта на името на лидера С. К. посочила, че той не е въвел нужните данни, когато е бил отвън транспортното средство и не е бил в положение да употребява инсталирания в този или в различен рейс цифров тахограф за три разнообразни интервала от по 3 дни през м.април 2022 година За това нарушаване на Регламент (ЕС) 165/14 на водача бил публикуван акт, а след това и наказателно разпореждане, с което му била наложена санкция в размер на 500 лева

При инспекцията на 13.05.2022 чиновниците открили, че рейсът „ Сетра “ е бил оборудван с аналогов тахограф, а водачът С. Д. не показал тахографски лист за интервала от 00.00 часа на 15.04.2022 година до 13.45 часа на 16.04.2022 година Освен това, жалбоподателят не носил и надзорен ваучър към свидетелството му за ръководство на МПС. За първото нарушаване му е била наложена санкция в размер на 1500 лева, а за второто – 10 лева

Пет месеца по-късно с жалбите си до съда двамата водачи са показали удостоверения за действия, че през посочените дни са били в отмора и са поискали наказателните постановления да бъдат анулирани.

Два разнообразни състава на Районен съд – Русе са приели, че тези удостоверения е следвало да са налични и да се показват от водачите на рейсовете по време на инспекциите. По този тип каузи, съгласно предмета им, не предстои на проучване обстоятелството, почивало ли е лицето в този интервал или не. Поискването е било направено сега на инспекцията в гр.Русе и точно тогава е било установено и непредставянето, с което са били осъществени непозволените дейности. Описаните нарушавания са били признати от съда за несъмнено осъществени, заради което наказателните постановления са били доказани.

Касационната инстанция е възприела напълно изводите на Районен съд – Русе и е оставила в действие двата правосъдни акта, заради което същите към този момент са дефинитивни.

Чл. 93в. Закон за автомобилните транспорти (11): Водач, който ръководи моторно транспортно средство, оборудвано с тахограф, който не действа според условията, избрани в Регламент (ЕС) № 165/2014 или в AETR, се санкционира с санкция 500 лева

(17) Наказва се с санкция 1500 лева лидер, който при инспекция от контролните органи не показа документите, които са записали времето на ръководство, спиранията и почивките му през настоящия ден, и тези от предходните 28 календарни дни:

1. тахографски листа
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР