Две ракети бяха изстреляни по кораб край югоизточното крайбрежие на

...
Две ракети бяха изстреляни по кораб край югоизточното крайбрежие на
Коментари Харесай

Пореден търговски кораб е атакуван с ракети край Йемен

Две ракети бяха изстреляни по транспортен съд край югоизточното крайбрежие на йеменския град Аден в четвъртък, причинявайки пожар на борда, оповестиха английските морски организации, представени от " Ройтерс ".

Британската компания за морска сигурност Ambrey разпознава кораба като плаващ под флага на Палау, притежаван от Обединеното кралство транспортен съд за общи товари, който се е насочил към Червено море от Тайланд.

Водените от Съединени американски щати съдружни сили реагират на случая, станал на 70 морски благи от Аден, заяви организацията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO), без да прецизира детайлности.

" Беше обявено, че транспортен съд е бил нападнат от две ракети, което е довело до пожар на борда ", сподели UKMTO.

Подкрепяните от Иран хуси, които управляват най-населените райони на Йемен, прекъснаха комерсиалното мореплаване в Червено море и протока Баб ел-Мандеб през последните месеци, принуждавайки компаниите да поемат по-дълъг и по-скъп маршрут към Африка.

Атаките в Червено море породиха опасения, че войната сред Израел и Хамас в Газа ще докара до ескалация в така и така нестабилния, богат на нефт Близък изток.

Освен разстройствата в търговията, породени от хусите, ливанското придвижване " Хизбула " постоянно разменя огън през границата с Израел, до момента в който проиранските милиции нападнаха американските сили в Ирак.

Съединените щати образуваха интернационална коалиция за отбрана на морското мореплаване в Червено море в отговор на офанзивите на хусите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР