Две победи записаха българските боксьори на старта на европейското първенство

...
Две победи записаха българските боксьори на старта на европейското първенство
Коментари Харесай

Две победи и загуба за боксьорите ни на старта на ЕП за юноши и девойки

Две победи записаха българските боксьори на старта на европейското състезание за юноши и девойки, което се организира в зала " София ". Актуалната носителка на Купа " Балкан " при девойките Мелек Закифова потегли безапелационно в категория до 48 кг. В първия кръг тя победи Никол Дурикова (Словакия) с 4:1. В идващия в събота Мелек ще се бие с испанката Мария Гарсия Гонсалес. При 69-килограмовите европейският първенец от Анапа 2018 Емирджан Мехмед също стартира стремително в първия кръг, в който победи с 5:0 Максим Любимов (Естония). Следващата борба на боксьора на България е против чеха Милош Беранек. Мачът е в следобедната сесия в събота. Божидар Джуров загуби в първия кръг в категория до 60 кг от Варях Насер (Дания) с 2:3.
Европейското състезание беше намерено от министъра на спорта Красен Кралев и президентa на Българска федерация по бокс Красимир Инински. Специален посетител пък бе легендата на българския волейбол Любомир Ганев. В четвъртък на кръга ще се качат още петима българи. Първи е Стоил Станоев (81 кг) против Мурад Алахвердиев (Азербайджан). Боят е осми от програмата на следобедната сесия, започваща от 14.00 часа. Вечерта Далия Райчева (60 кг) излиза против Хюсни Калсир (Холандия) в шестия конфликт на боевете, започващи в 18.00 часа. Пет дуела по-късно излиза Ергюнал Себри (49 кг), който играе с Йоанас Евморфиадис (Гърция). Малко по-късно Ясен Радев (52 кг) ще се боксира против Даниел Малик (Дания).
На Ринг В вторият мач от вечерната сесия е на Анна Мария Дялова (57 кг), която има за съперничка Йени Раск (Финландия). Входът в зала " София " е свободен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР