Две отделения на болницата в Търговище са карантинирани. Това са

...
Две отделения на болницата в Търговище са карантинирани. Това са
Коментари Харесай

Две отделения на болницата в Търговище са под карантина заради заразени с COVID-19 медици

Две отделения на болничното заведение в Търговище са карантинирани. Това са Урологично и Неврология, а повода е заболяване на лекари и медицински сестри, дали позитивни PCR-тестове, сподели за Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на МБАЛ доктор Иван Светулков.
В Урологичното поделение от четирима щатни лекари, трима са положителни - от тях двама се лекуват в болница. С позитивен резултат е и една здравна сестра. Останалите пет ще работят с ковид-пациенти, защото отделението се преструктурира за работа с заболели от COVID-19, заради липса тук-там в другите профилирани отделения.
Спешно болните от Урологично поделение ще се лекуват в Хирургия, посочи доктор Светулков.
Карантинирано е и Неврологичното поделение. Там има един положителен доктор и пет медицински сестри. Пациентите са изписани. Един от тях е дал позитивен резултат, все още е без недоволства и е карантиниран в дома си. Спешните неврологични случаи ще бъдат настанявани в ОАРИЛ.
Към днешна дата 37 лекари и медицински експерти от МБАЛ - Търговище са заболели или карантинирани. "Повечето от личния състав ни не са инфектирани от пациенти, а при контактите си в обществото ", разяснява основният доктор.
Той е на мнение, че противоепидемичните ограничения би трябвало да се съблюдават, налага се и да се лимитират всеобщите мероприятие и скупчването на огромни групи хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР