Две от знаковите телевизионни лица в България - Миролюба Бенатова

...
Две от знаковите телевизионни лица в България - Миролюба Бенатова
Коментари Харесай

Бенатова и Шикерова са с прекратени трудови договори с Нова телевизия

Две от знаковите телевизионни лица в България - Миролюба Бенатова и Генка Шикерова към този момент не са с трудови контракти с Нова телевизия. Това твърди Радио Свободна Европа в своя обява, като споделя, че и Бенатова, и Шикерова са удостоверили.
Според информацията, договорите на двете са прекъснати още в петък (7 юни). Това се случва след информацията, че на Бенатова, Шикерова и сътрудника им Марин Николов им е бил даден избор от новото управление на Нова - или подписват така наречен авторски контракти, или се разделят, само че не могат да останат на трудов контракт. Авторските контракти допускат опция малкия екран да отхвърля тематики и разработки или да постанова такива, даже с изискване за наказания при липса на предпочитание на журналиста да я създаде, а също така не се заплащат осигуровки като при трудовите. Аргументът, употребен от малкия екран за препоръчаната смяна обаче е, че по този метод се усъвършенстват разноски, а и по този начин проверяващите публицисти " ще имат повече независимост да работят ".
Интересен факт е, че единствено преди 4 часа Бенатова е пуснала във Фейсбук връзка към своя разработка за Нова телевизия - един от последните ѝ материали.

Припомняме, че през април " Адванс медиа груп " на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG завършиха продажбата на " Нова Броудкастинг груп ". Сделката беше утвърдена и от Комисията за защита на конкуренцията, а ръководител на съвета на шефовете на " Нова Броудкастинг груп " стана Георги Домусчиев. За изпълнителни шефове на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев.
" Нова Броудкастинг груп " АД има най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото ѝ влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до към 75% от хората, употребяващи интернет в България.
Нова телевизия към този момент напуснаха редица публицисти и продуценти, измежду които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова. Това обаче не са единствените промени - най-значимата беше в управлението на " Нет Инфо " АД, което е част от " Нова Броудкастинг груп ". От там си потегли основният изпълнителен шеф Христо Христов - освен това не по свое предпочитание и откакто обществено отбрани основния редактор на Gong.bg Ники Александров, който беше освободен. А извънредно пред Actualno.com Христов сподели следното за развиването на нещата: " Те ми споделиха - в случай че не го освободиш, ще освободим теб ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР