Две от ваксините, които са лицензирани в България – тази

...
Две от ваксините, които са лицензирани в България – тази
Коментари Харесай

Д-р Петър Марков: Не бих седнал в заведение

" Две от имунизациите, които са лицензирани в България – тази на " Модерна ", и тази на " Пфайзер ", са с лесна акомодация, тъй като са РНК ваксини. Те могат доста бързо в крачка да се приспособяват към нови разновидности на ковид ", изясни в предаването " Тази събота и неделя " по бТВ епидемиологът и учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина, доктор Петър Марков.

" Фактът, че южноафриканският вариант е към този момент в Румъния буди угриженост. Адаптирана ваксина против този вид ще работи ", съобщи той. Индикациите за този вариант са, че имунизацията работи малко по-недобре, само че работи, означи епидемиологът.

По-голям източник за терзание съгласно него е английският вид, който към този момент е в България и на всички места в Европа. " По-заразен е и това би трябвало да бъде фокусът на Щаба и на държавното управление ", счита лекарят.

Той уточни, че случаите в действителност към този момент нарастват много бързо и стръмно.
" Аз не бих седнал в заведение. Вирусът се предава посредством аерозол и дълъг престой на затворено място с доста хора е висок риск ", сподели доктор Петър Марков.

Според него няма спомагателен риск, в случай че без да знаете, че сте инфектирани, се ваксинирате.
" Когато сме инфектирани с ковид в нашето тяло стартират да циркулират антигените, които имунната система улавя и обезврежда. Това, което имунизацията прибавя е още малко антиген от същия ", изясни епидемиологът.

Той уточни, че степента на реакция от имунизацията зависи от самостоятелни генетични разлики сред хората, а другите организми реагират по друг метод. Когато имунизацията е поставена, тя работи без значение от реакцията, посочи доктор Петър Марков.

" Ваксините са недостиг и това е обикновено, тъй като доста бързо би трябвало да се разработят и фирмите да развият индустриален потенциал. Не считам, че ще има война за имунизациите ", разяснява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР