Две онлайн събития предложиха ценни съвети на бременни и млади

...
Две онлайн събития предложиха ценни съвети на бременни и млади
Коментари Харесай

Изворната вода - здравословният избор за добра хидратация от първия ден на бебето


Две онлайн събития предложиха скъпи препоръки на бременни и млади майки за приема на вода и храненето на новородено

28.09.2023 година

Всички знаем, че хидратацията и пиенето на задоволително натурална вода е ключът към здравето ни, само че рядко си даваме сметка какъв брой значимо е вярно да разбираме потребностите на най-малките и смисъла на водата за тяхното естественото развиване, с цел да порастват здрави и енергични. DEVIN Изворна е отдадена на задачата да оказва помощ точно на бебетата и децата за построяването на положителни привички за пиянство на чиста натурална вода, като споделя потребна информация и препоръки от уважавани експерти, за да поддържа децата и родителите още от първия ден на бебето.

Част от просветителната стратегия на марката бяха две онлайн събития, които събраха необятна публика при започване на лятото. Те сложиха акцент върху тематики, ориентирани към бременните, младите майки и кърмещите дами, като гост-специалист на събитията беше членът на Българската педиатрична асоциация доктор Боряна Георгиева, до момента в който в ролята на модератор се включи известната инфлуенсърка и майка на две деца Венета Романски.



Бебето и водата  

По време на първото онлайн събитие доктор Георгиева обърна особено внимание на рекомендациите на Световната здравна организация, свързани с храненето на бебето през първите 6 месеца. Според експертите новороденото би трябвало да приема единствено майчина кърма (или приспособено мляко), защото тя е най-подходящата и уравновесена течност за бебето, формирана от над 80% вода. На идващия стадий, със започване на зареждането, е подходящо да се дава в допълнение вода, като е целесъобразно тя да бъде изворна, защото има извънредно ниска минерализация, не натоварва организма и не води до електролитен дисбаланс.

„ Този вид вода може да се употребява и без изваряване, само че при предпочитание може да се преварява, което не утежнява качествата ѝ. Подходяща е също и за подготвяне на храна за кърмачета. В никакъв случай не предлагам банкет на трапезна вода от бебетата и дребните деца, защото не е естествено добита, а предстои на механична или химична обработка “, показа доктор Георгиева и посъветва по опция да се заобикаля и чешмяната вода, която даже и филтрирана, е хлорирана.

В тази връзка, с цел да бъдат различени типовете вода в магазина, експертът напомни, че на всяка опаковка наложително се показва категорията й. Това дава опция да се направи осведомен избор. Също по този начин на етикета категорично би трябвало да е указано дали водата е подобаваща за кърмачета и дребни деца. При DEVIN Изворна експертите от Българската педиатрична асоциация са единомислещи в рекомендацията си да се употребява за бебета и дребни деца.

Кърмене или приспособено мляко

По време на второто онлайн събитие доктор Боряна Георгиева сложи на фокус благотворното въздействие на кърменето от първите часове на раждането. „ То е изключително значимо освен поради извънредно скъпия състав на кърмата с съвършен за бебето баланс на хранителни субстанции и антитела, само че и поради прочувствената връзка на майката с детенцето “, показа доктор Георгиева, като отдели особено внимание на режима на хранене на кърмачката. Тя посочи потребността от пълностоен банкет на макронутриенти (протеини, въглехидрати, мазнини и вода) и микронутриенти (витамини и минерали). „ И тъй като 80% от състава на кърмата е вода, кърмещата майка би трябвало да поставя старания за своята добра хидратация, като потребността от вода нараства и може да надвиши с един литър нормалното количество. Препоръката ми е кърмачките да одобряват най-вече чиста вода, с явен генезис и непрекъснат състав, а добър избор в тази връзка е DEVIN “, посочи педиатъра.

В унисон с поставената тематика на събитието доктор Георгиева насърчи майките да изберат кърменето, като не се тормозят да търсят помощ при положение на зародили проблеми. „ Стресът е един от основните фактори за намаляването на кърмата. В тази връзка при незадоволително продуциране на кърма майките би трябвало да опитат кърмене по-често – на два вместо на три часа, преди преждевременно да се откажат от кърменето. Макар че храненето на бебето с приспособено мляко може да се наложи по разнообразни аргументи и е безвредна опция, изгодите от кърменето за детето в дълготраен проект са свързани с понижаване на риска от развиване на диабет, затлъстяване, метаболитен синдром, както и по-добри резултати на тестванията за просветеност и по-добра житейска реализация “, добави експертът.

По отношение на самото хранене с приспособено мляко експертът акцентира значимостта на приготвянето на храната съгласно инструкциите за оптимално съответствие на вода и хранителни субстанции. „ Препоръчвам да се употребява чиста изворна вода. В последна сметка изборът сред кърмене и бебешка формула е персонално решение на майката и фамилията. Важно е да се обръща внимание на личните потребности и качества, да се събира информация от надеждни източници и да се търси съвет от доктор за вземането на оптималното решение “, приключи доктор Георгиева, която отговори на разнообразни въпроси на участниците по време на онлайн събитията.

===

 

За „ Девин “ ЕАД

От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.   

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.

Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е притежател на влиятелния документ B Corp™, който отличава компании, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР