Две обръщения към нацията, чийто повод е кризата с коронавируса,

...
Две обръщения към нацията, чийто повод е кризата с коронавируса,
Коментари Харесай

Така се прави, Радев - като Елизабет II

 Две обръщения към нацията, чийто мотив е рецесията с ковид, сподели разликата в класата и манталитета. Едва ли на някой му хрумвало да съпоставя фатмашката природа на българския президент Румен Радев с възприятието на дълг на британската кралица Елизабет II – даже единствено сходна мисъл е демонстрация на мъчително неприятен усет. И въпреки всичко да ги сложим един до различен, с цел да осъзнаем какво институционално злополучие ни е сполетяло и което би трябвало да изтърпим с пясък сред зъбите

Хейтърът Радев, президент на страна, която явно не обича. Когато се обръща към народа, го ругатни със стиснати устни. Прелива от завист, че нищо не зависи от него и бълва хейт след хейт. Радев е президент на тресавище - само това научихме от него за три години и половина.

" Заедно ще се оправим с тази болест и желая да ви уверя, че в случай че останем единни и решени, ще я преодолеем ", сподели кралицата в телевизионно послание към нацията. 

" Извънредните ограничавания забавят растежа на заболеваемостта, само че доведоха до социална парализа и отключиха невиждана обществена и икономическа рецесия. Безработицата пораства с часове, хиляди предприятия стопират работа “, споделя Радев също в тв послание към нацията.

" И преди сме се сблъсквали с провокации, само че това е друго.Този път се причисляваме към всички народи по целия свят в общо начинание, употребявайки огромния прогрес на науката и нашето инстинктивно съчувствие, с цел да се излекуваме. Ще успеем - и този триумф ще принадлежи на всеки един от нас ", споделя още Елизабет II.

" Мизерията не е избавление от вируса. Вече загатнах, че гладът скоро може да надделее над страха и следствията рискуват да бъдат по-разрушителни от самия ковид. Затова би трябвало да си сложим ясна национална цел – допустимо най-бързо, управляемо и безвредно връщане към релативно естествен темп на живот, към произвеждане, към свободно придвижване на хора и артикули “, споделя пък Радев.

" Трябва да се успокоим, че въпреки да би трябвало още да издържим, ще дойдат още веднъж по-добри дни: още веднъж ще бъдем с приятелите си; още веднъж ще бъдем със фамилиите си; ще се срещнем още веднъж. Болезненото възприятие за разлъка с околните, което общественото разграничаване провокира у хората, припомня за опита на евакуираните деца през Втората международна война. Сега, както тогава, ние знаем, надълбоко в себе си, че това е вярното нещо, което би трябвало да се направи ", съобщи 93-годишната кралица.

“Мизерията не е избавление от вируса. Реалната помощ по време на рецесия е безвъзмездната, а не посредством заеми. Правителството не премисля целите ни, а тегли заем до 10 милиарда лв.. който ще всички ще плащаме доста години. Управляващите би трябвало да премислят обществената изолираност. Не на репресията и цензурата “, енергично изрича българският президент. 

Толкова е дребен Радев, че светотатство е да му мерим приказките с британската кралица. И защото не може да надскочи багра си, се е развъртят като като Смъртта с косата. Около него всичко е прекомерно дребно. И всичко опира или до упоритостите на жена му, или до параноичната му пристрастеност да командва. 

Когато Радев се обърне към нацията, разбираме, че злополуката е неизбежна, в случай че решенията би трябвало да са в неговите ръце. Бог да пази кралицата, споделят англичаните.  Какво споделят българите, ще стане ясно след година и половина, който старшина Радев  изиска втори мандат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР