Две нови обвинения в изнасилване и сексуално посегателство отложиха делото

...
Две нови обвинения в изнасилване и сексуално посегателство отложиха делото
Коментари Харесай

Неприятностите за Харви Уайнстийн нямат край

Две нови обвинявания в обезчестяване и полово посягане отложиха делото против холивудския магнат Харви Уайнстийн, съобщи БГНЕС.
Прокуратурата в Ню Йорк внесе обвиняванията по тъжби две дами, едната от които твърди, че е била изнасилена от авторитетния продуцент през 2013 година, а другата споделя, че Уайнстийн принудително я е предиздвикал да прави орален секс през 2006 година. Съдът реши, че делото би трябвало да се отсрочи за 6 януари, с цел да може отбраната на Уайнстийн да се приготви за новите обвинявания. Началото на процеса беше планувано за идната седмица, на 6 септември.
По време на 15-минутното чуване в правосъдна зала в Ню Йорк Харви Уайнстийн сподели, че е почтен.
Доскоро съоснователят на огромното холивудско студио " Мирамакс " беше един от най-влиятелните продуценти в промишлеността. Сега повече от 80 дами го упрекват в обезчестяване или полово посягане, като измежду тях са световноизвестни звезди като Анджелина Джоли и Ашли Джъд.
Обвиненията против магната бяха в основата на придобилото международна популярност и мащаб придвижване за правата на дамите #MeToo. Уайнстийн отхвърля обвиняванията и твърди, че е правил секс с актрисите по взаимно единодушие.
Адвокатите на продуцента желаят делото да бъде преместено от Ню Йорк, като настояват, че шумното отразяване в таблоидите в града не дава на техния клиент опцията да чака обективен развой.
Експерти считат, че делото няма да бъде преместено от Ню Йорк, както и че огромния брой на обвинителките на Уайнстийн ще натежи за неоправдателна присъда против него, както стана с известния комедиант и артист Бил Козби. Какво се случи с Козби - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР