Две неща станаха ясни в последните дни - Димитър Бербатов

...
Две неща станаха ясни в последните дни - Димитър Бербатов
Коментари Харесай

Сянката на Бербатов вече плаши статуквото в БФС

Две неща станаха ясни в последните дни - Димитър Бербатов фактически счита да се включи изборите за президент на БФС и това не се харесва на хора в актуалното управление. За желанието на бившия №9 на " Манчестър Юнайтед " и " Тотнъм " се говореше импровизирано от месеци. Но във вторник членът на Изпълкома в оставка Петър Величков сподели публично, че имат намерение да са екип на идния конгрес.

" Като началник не съм се провалял, а Бербатов като футболист - също. Искаме да играем избрана роля, тъй като имаме визия и опит ", сподели някогашният изп. шеф на " OMV - България ". Вероятно голмайстор №1 на националния тим ще бъде водещият в тандема, т.е. претендентът за президент. Защото това би било гаранция за повече гласове.

Разбира се, формалното издигане на кандидатурата към момента се чака. Но това очевидно нервира (а може би и притеснява) хора от управата на БФС. Иначе по какъв начин да си разбираем неочакваните прояви на члена на Изпълкома Венцеслав Стефанов, който за следващ път зачекна тематиката с отдръпването на Бербатов от националния отбор. " Той е един беглец. Голям футболист беше, само че човек, който се е отказал от националния тим, не може да има уважението на хората, в това число и моето ", сподели президентът на " Славия ".

Не остана по-назад и Йордан Лечков, който преди време нерядко се заяждаше с " трите коня " в А тима - Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. Сега, инцидентно или по-скоро не, Лечков разяснява : " Той нали сподели, че може да пристигна да ни оправи футбола?! Е, хайде, потърсете го в този момент... Бербатов няма нужния опит. Боби Михайлов беше пет години вицепрезидент на Батето, преди да стане президент. Това е доста значимо. "

Поне станаха ясни двете опорни точки против Бербатов - липса на опит и отказването му от А тима. Но пък очевидно и той, и екипът му имат своите козове. Държи ги най-вече Петър Величков, който мъчно може да бъде нападнат с компромати, а и има добър управленски опит, което проличава от деликатно премислените негови начални стъпки.

Първата бе искане на оставките на деветимата членове на Изпълкома, които към момента не са си ги подали публично. Така те са сложени пред избор: да играят феърплей и да подадат оставки  (Емил Костадинов, Кирил Домусчиев, Румян Вълков, Йордан Лечков, Спас Русев, Димитър Георгиев, Венцеслав Стефанов, Михаил Статев и Панайот Рейзи) или да потвърдят, че са от статуквото.

Величков също по този начин внимателно загатна на рецензия си Венцеслав Стефанов, че не той, а Младен Михалев кара влака в " Славия ". И към този момент напълно ясно бе декларирано, че може да се стигне до правосъдни каузи, в случай че конгресът на 25 юни не излъчи президент с 4-годишен мандат и нов, напълно законен Изпълком.

Така че, въпреки и още на скамейката, Бербатов е избрал тим и вече е подготвен да влезе в офанзива. Да му мислят останалите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР