Две лица – извършител и помагач, са задържани за обира

...
Две лица – извършител и помагач, са задържани за обира
Коментари Харесай

Още двама се издирват за обира в Люлин

Две лица – причинител и помощник, са арестувани за обира на банковия клон в столичния кв. „ Люлин “. Още двама се търсят. Тяхната идентичност е открита, само че не и местонахождението им.

Това стана ясно по време на брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи и Софийската градска прокуратура. Лицата са имали предварителна информация. Извършителят е посещавал обекта и е следил дейностите на единствената работничка. След това е споделил с помагача, който им е обезпечил ключар, сподели ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова. Заедно с ключаря лицата са посетили обекта, с цел да огледат ключалката, стана още ясно от думите на Русинова.

Обирджиите не са взели друга сума пари, която се е намирала на видно място в офиса, а са се насочили към отворения трезор, в който е било чувалчето с парите. Те са знаели, че служителката заключва единствено помещението, само че не и трезора.

Установено е, че крадците са се сдобили с „ Тойотата “, която след това са опожарили. Снабдили са се авансово с бензин. Единият от участниците е обезпечил телефоните, другият ги срещнал с ключаря. След осъществяване на кражбата съучастниците са се разделили. Двама от тях тръгнали с автомобила, който е открит опожарен. На място те разделили парите. Останалата част от сумата останала във второто лице, което е трябвало да ги раздели с другия помощник. Няколко часа след обира в колата на единия от арестуваните е открита сумата от 62 000 лв., която е една трета от 175 000 лв.. Той е направил цялостни признания.

 

Ключарят е арестуван в дома си в квартал " Банишора ", където органите на реда проникнали със правосъдна заповед, откакто той не отговарял на позвъняванията.

„ Имаме и свидетелка, която е разказала за визитата в офиса. Тя е близка на обвинените, служила е за отцепка, гледала е в профил и ги е уведомявала, в случай че идва някой “, сподели ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР