Две компании и един автомобилен състезател се оказаха с офшорни

...
Две компании и един автомобилен състезател се оказаха с офшорни
Коментари Харесай

Люис Хамилтън сред имената в списъка на Парадайз Пейпърс

Две компании и един авто играч се оказаха с офшорни сметки съгласно журналистическото следствие " Парадайз пейпърс ", заяви Българска национална телевизия.

Калифорнийският колос " Епъл " е употребявал данъчно леговище на английския остров Джързи, с цел да не заплаща налози или да заплаща доста малко такива. Преди това компанията е имала сходна процедура в Ирландия.

Производителят на спортни артикули " Найк " е имал офшорни сметки на Бермудските острови и точно там разнообразни сдружения са плащали стотици милиони евро, с цел да употребяват правата на марката.

Състезателят от Формула 1 и четирикратен международен първенец Люис Хамилтън също е употребявал данъчно леговище на остров Ман и по този начин е икономисал налог добавена стойност за покупки на стойност повече от 4 милиона евро.

18 месеца след " Панама Пейпърс ", когато Международният консорциум за проверяваща публицистика разгласява сходно следствие, стана ясно, че от данъчни малки врати са се възползвали кралица Елизабет Втора, Мадона, Боно, съветници на Доналд Тръмп и канадския министър председател Джъстин Трюдо, шурей на Владимир Путин и още доста известни персони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР