Две жени са арестувани на летище Suvarnabhumi в Банкок и

...
Две жени са арестувани на летище Suvarnabhumi в Банкок и
Коментари Харесай

Арести на летището в Банкок, откриха в багажа на две жени 109 живи животни

Две дами са задържани на летище Suvarnabhumi в Банкок и упрекнати в контрабанда, откакто в багажа им са открити 109 живи животни, оповестяват тайландски управляващи.

Тайландският отдел за национални паркове, дива природа и запазване на растенията заяви в понеделник, че дивите животни са открити в два куфара след рентгенова инспекция.

Служители на дивата природа, извикани на местопроизшествието, са разкрили два бели дикобраза, два броненосца, 35 костенурки, 50 гущера и 20 змии в двата багажа, съгласно CNN.

Тайландските управляващи оповестяват, че куфарите принадлежат на 38-годишната Нитя Раджа и 24-годишната Закия Султана Ебрахим, които трябвало да летят до индийския град Ченай. Индийките са упрекнати в нарушение на най-малко три тайландски закона.

Трафикът на животни през летищата от дълго време е проблем в района. През 2019 година мъж, идващ в Ченай, Индия, от Банкок, е арестуван на летището, откакто митническите чиновници откриват в багажа му едномесечен леопард.

Доклад от март 2022 година на TRAFFIC - организация за наблюдаване на търговията с диви животни, сочи, че повече от 70 000 локални и екзотични диви животни - в това число елементи от тях, са открити при 140 конфискации на 18 индийски летища сред 2011 и 2020 година

Chennai International Airport, Tamil Nadu записва максимален брой произшествия с изземване на диви животни, следвано от Chhatrapati Shivaji International Airport в Мумбай и Indira Gandhi Airport в Ню Делхи, се споделя в отчета.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР