Две жалби срещу заповедта на директора на РЗИ-Варна, забраняваща достъпа

...
Две жалби срещу заповедта на директора на РЗИ-Варна, забраняваща достъпа
Коментари Харесай

Две жалби в съда срещу забраната за достъп до плажа и Крайбрежната алея на Варна

 Две тъжби против заповедта на шефа на РЗИ-Варна, забраняваща достъпа до плажа, морето и Крабрежната алея на Варн, са импортирани в Административен съд Варна, оповестиха за Varna24.bg от институцията. 

Ето формалното известие: 

Днес в Административен съд – Варна бяха формирани две административни каузи  - адм. дело №№ 829, 836 по разказа на съда за 2020 година, по тъжби на В.Ст. и В.Б. против Заповед №РД-01-72 от 11 април 2020 година на шефа на Регионална здравна ревизия – Варна, с която се не разрешава достъпа на жители и транспортни средства до крайбрежната алея в гр. Варна, както и прекратяване на достъпа на жителите до плажовете и крайбрежните зони на територията на Община Варна до анулацията на изключителното състояние в страната.

Според жалбоподателите с процесната заповед се засягат техни законни права и ползи, като правото на свободно напредване по член 35 от Конституцията, като са наложени рестрикции по отношение на напредване в съответни публични места и зони, които се посещават всекидневно от жителите.

Да бъде анулирана процесната заповед на Директора на РЗИ  – Варна желаят жалбоподателите, като жалбоподателят В.Б. желае и да бъде спряно предварителното й осъществяване.

Припомняме и текста на заповедта, издадена от шефа на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова: 

На съображение член 63, алинея 2 от Закона за здравето, във връзка със заповед на министъра на опазването на здравето и съгласно усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID19 на територията на страната, и оповестеното с решение от 13.03.2020 година на Народното събрание на Република България изключително състояние, подреждам за период от 13 март 2020 година до анулация на изключителното състояние да се преустановят визитите и достъпа на хора до крайбрежните зони и плажовете на територията на Община Варна. 

Забранява се достъпът на транспортни средства, /с изключение на тези със специфичен режим на движение/, и жители по пътната настилка от източната част на Станчовата алея /след ресторант " Парми " / до бариерата на плувен комплекс " Приморски ". 

Заповедта е сведена до знанието на кмета на Община Варна, регионалният шеф и шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Варна за реализиране на надзор по осъществяване на ограниченията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР