Две изборни дела бяха образувани в Административния съд във Варна.

...
Две изборни дела бяха образувани в Административния съд във Варна.
Коментари Харесай

Оспорват избора на общински съветници в Бяла

Две изборни каузи бяха формирани в Административния съд във Варна. Жалбоподателите оспорват решение на Общинската изборна комисия в Бяла, с което са определени общинските съветници в общината. Според жалбоподателите решението е незаконосъобразно поради позволени нарушавания на Избирателния кодекс по време на изборите и отчитането на изборните резултати. Това, съгласно тях, е довело до смяна на крайния резултат.

В една от жалбите се твърди, че в границите на изборния ден членовете на въпросната Секционна изборна комисия са позволили значително нарушаване, позволявайки на претенденти на политически партии да участват в изборните пространства и в кабинките за гласоподаване.

Жалбоподателят желае от съда да назначи правосъдна експертиза, по повод броя на действителните и недействителните бюлетини, с цел да се откри дали те подхождат на изборния резултат. Има и изключително искане за прекъсване на оспореното решение на Общинската изборна комисия в Бяла.

И в двете тъжби се твърди, че има груби нарушавания при броене на бюлетините. Жалбоподателите желаят от съда да анулира оспорваното решение на ОИК Бяла като незаконосъобразно и да разгласи изборния резултат за нереален.

Автор: Надежда Сутрева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР