Две големи международни институции - Европейската банка за възстановяване и

...
Две големи международни институции - Европейската банка за възстановяване и
Коментари Харесай

Международни банки помагат за развитието на най-стария румънски град

Две огромни интернационалните институции - Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) и Световната банка оказват помощ с вложения и препоръки за развиването на румънския град Констанца.

Европейска банка за възстановяване и развитие отпуска заем от 20 милиона евро за развиването на града. 12-годишният заем обгръща придобиването и внедряването на система за ръководство на придвижването, рехабилитацията на градската транспортна инфраструктура и публичното осветяване в града, оповестяват румънските медии.

Констанца е най-старият населяван град в Румъния. Той е прочут с класическата си архитектура и многочислените исторически забележителности. Дом е на най-голямото пристанище в северната ни съседка.

Същевременно Световната банка ще поддържа общината в използването на най-хубавите интернационалните практики в региона на градското развиване.

Институцията ще даде техническа помощ на Констанца за интервал от 3 години. Тя ще работи за обмисляне и ръководство на финансовите вложения, възстановяване на ръководството на общинските активи и градското обновяване и повишение на конкурентоспособността на метрополията.

" От края на тази година, за 900 000 евро, ще се възползваме от най-престижната услуга за техническа помощ за всички европейски структурни и капиталови фондове за интервал от 3 години.

Подписването на съглашението със Световната банка и предварителното съглашение с Европейска банка за възстановяване и развитие е още една гаранция за сериозността и кредитоспособността на локалната администрация ", сподели кметът на Констанца Дечебал Фагадау.

Европейска банка за възстановяване и развитие също даде на Констанца заем от 22 млн. евро при започване на тази година за придобиването на нови рейсове с ниски излъчвания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР