Две големи ислямистки бунтовнически групи, действащи в северна Сирия, се

...
Две големи ислямистки бунтовнически групи, действащи в северна Сирия, се
Коментари Харесай

Две големи ислямистки бунтовнически групи в Сирия се обединяват

Две огромни ислямистки размирен групи, настоящи в северна Сирия, се сплотяват, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

"Ние, Ахрар ал Шам и Нуредин ал Зинки, разгласяваме нашето обединение под името Сирийски фронт за избавление ", гласи официално съобщение на двете групи, които работят в провинциите Алепо и Идлиб. Идлиб е единствената провинция, в която режимът на Башар Асад няма съвсем никакво наличие. Тя е под контрола на джихадистката коалиция Хаят Тахрир ал Шам, в която господства някогашният сирийски клон на Ал Кайда.

Сливането на двете ислямистки групи се дължи на повишаването на въздействието на Хаят Тахрир ал Шам, изясни пред Агенция Франс Прес Сам Хелър, анализатор в Международната спешна група. "Целта на сливането е да се сътвори противотежест на Хаят Тахрир ал Шам ", сподели той. Въоръжената съпротива против режима на Асад се разпадна на голям брой фракции, а паралелно с това се ускорява въздействието на джихадистки групировки като Хаят Тахрир ал Шам, отбелязва Агенция Франс Прес. В спора, разразил се в Сирия през 2011 година, са убити над 340 000 души. Той прерасна в комплицирана война, в която се намесиха огромен брой участници, прибавя АФП
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР