Две години след началото на войната в Украйна, в страната

...
Две години след началото на войната в Украйна, в страната
Коментари Харесай

Заради липса на войници: Украйна позволи на мъжете сами да избират мястото си в армията

Две години след началото на войната в Украйна, в страната има дефицит на бойци. Заради това, в допълнение към Закона за мобилизацията, страната ползва по-гъвкав метод за увеличение на армията. Целта е да се даде опция на новобранците сами да избират своята част и дилемите си.

Вместо да чака повиквателна, която да го разпредели в случайна военна част, учителят по британски Филипе Аверенков взема нещата в свои ръце. Решава, че желае да служи във Вълците на Да Винчи. Престижното поделение приема единствено доброволци. То предлага работа в пехотата и за медици, само че също и в логистиката и интервенциите с дронове.  След първичен петдневен лагер претендентите могат да подпишат контракт и да получат образование за напреднали.

В миг, когато Украйна се нуждае от повече бойци, все по-малко хора са подготвени да се бият. Мнозина въпреки всичко желаят да оказват помощ на военните, само че освен на фронтовата линия.

Правителството се обръща за помощ към пазара. Владислав Грезиев оглавява огромна онлайн организация за набиране на личен състав, която работи с Министерството на защитата. Те афишират хиляди работни места в стотици военни поделения, дават информация и оказват помощ в процеса на набиране на личен състав. Досега са получили над 74 хиляди кандидатури за длъжности, вариращи от водачи, механици, експерти по връзки и осведомителни технологии, инженери до щурмоваци и даже дресьори на кучета. Целият развой е непринуден.

 

Източник " Нова телевизия "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР