Две години след iOS на Apple и Android започва строгото

...
Две години след iOS на Apple и Android започва строгото
Коментари Харесай

Google с нови изисквания към приложенията в Android

Две години след iOS на Apple и Android стартира строгото прекосяване към 64-битови стратегии.

От август тази година всички нови приложения в формалния Play Store би трябвало да имат 64-битови версии, заяви Гугъл.

Поддръжката на 32-битови стратегии отпада изцяло чак през 2021 година, когато се чака излизането на Android S. Дотогава всяка стратегия би трябвало да има 64-битова версия, или ще отпадне от онлайн магазина.

Разбира се, множеството известни приложения към този момент са получили този ъпдейт.

Промяната касае обаче доста игри, изключително тези с известния енджин Unity 5.6 или по-стари негови версии. Те не могат да бъдат 64-битови и ще би трябвало или да бъдат модифицирани, или да потънат в забвение.

Изискването не важи за носимата и телевизионна версия на Android - Wear OS и Android TV, които не поддържат 64-битов код и сега.

Конкуренцията в лицето на Apple и тяхната операционна система iOS направи тази стъпка още през 2017 година с версия 11.

Какви са преимуществата на 64-битовите стратегии? Простичко казано, 64-битов процесор просто може да работи с доста повече данни и да употребява доста повече памет. Множество 32-битови стратегии са изцяло функционални, само че колосите считат, че в случай че се остане прекомерно дълго на тях, това ще забави развиването в пазара на софтуерно създаване. Разбира се, постоянно е необходим равномерен интервал на преход, през което новите системи да работят със остарелия програмен продукт даже и това да е надалеч по-сложно. В един миг обаче се постанова този временен интервал да завърши. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР