Две детски ясли в София ще бъдат пристроени, за да

...
Две детски ясли в София ще бъдат пристроени, за да
Коментари Харесай

Пристрояват 2 детски ясли в София за нови 6 групи

Две детски ясли в София ще бъдат пристроени, с цел да се усили потенциала им. ДЯ „ Палавници “ ще се усили с две групи, а „ Вълшебство “ -  с четири групи, като там ще се построи и физкултурен салон.
За задачата Столична община разгласи социална поръчка на инженеринг – за планиране и строителство, чиято стойност е близо 4,6 млн. лева без Данък добавена стойност (или 5,5 млн. лева с ДДС).
Финансирането на поръчката е обезпечено от бюджета на общината. Срокът за осъществяване е не повече от 200 календарни дни. Офертите ще се отварят на 11 септември.
Припомняме, че от началото на годината по предложение на зам.-кмета Тодор Чобанов Комисията по обучение към СОС одобри в яслена група да се позволяват до 23 деца.  То значи, че с пристрояването на двете ясли там ще могат да одобряват още 138 мъничета.
Тогава стана ясно, че 5500 деца не са признати в яслите на столицата, която стана причина да се допусне наднормен банкет в групите.
Условието за наднормен банкет обаче е в случай че междинната месечна посещаемост в три предни месеца е под 12 деца и при дефицит тук-там в съответния регион. Чобанов съобщи, че 700 деца ще бъдат признати в допълнение през май, когато е първото класиране за забавачките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР