Две демонстрации се провеждат тази вечер в столицата в подкрепа

...
Две демонстрации се провеждат тази вечер в столицата в подкрепа
Коментари Харесай

Преди дебатите по вота: силна гражданска подкрепа от площада

Две демонстрации се организират довечера в столицата в поддръжка на държавното управление, ден преди дебатите по вота на съмнение против държавното управление на Кирил Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Около фонтана пред президентството и пред постройката на Народното събрание – това са двете местоположения, където в понеделник вечер жители, към които се причислиха ръководителят на Народното събрание Мирослав Иванов, някогашният ръководител Никола Минчев, министърът на опазването на здравето Асена Сербезова, транспортният министър Николай Събев, зам.-министри и депутати, показват поддръжката си за кабинета.

Българското общество е будно и няма да остави да бъде лъгано и връщано към модел, поради който ние бяхме по площадите и в горещина, и в дъжд, с цел да отворим вратата към смяната. Можем да реализираме доста неща, стига да премахнем корупцията и когато работим дружно, фокусирано и общата ни цел е просперитетът на страната. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Мирослав Иванов, който приказва пред хората на площада пред президентството.

В проведеното събитие от самодейността " Правосъдие за всеки " присъединяване взе и някогашният ръководител на Народно събрание Никола Минчев, чиято оставка бе поискана и гласувана предходната седмица.

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова също взе участие в протестната проява под надпис " Марш за европейска България ".

Каквото и факсимиле да е това, само че тези дни в действителност са исторически. Сега България избира дали да съумяват най-предприемчивите и да прекършим модела на връзкарите. Силно се надявам във вторник пред Народното събрание да има всеобщо наличие, с цел да не позволим феодалните сили да се завърнат. Надявам се след сряда да бъдем най-малко 121 депутати, за които дневният ред да бъде бъдещето на България, съобщи от своя страна депутатът от „ Демократична България ” Владислав Панев.

В същото време пред постройката на Народното събрание също има жители, подкрепящи държавното управление. При тях пристигна транспортният министър Николай Събев. Той съобщи, че смяната е почнала и даже и вотът на съмнение да успее, тя не може да бъде спряна.

След изявления, демонстрацията от президентството потегли на шествие към Народното събрание, с цел да се обединят и двата митинга. С възгласи „ Всеки ден ще е по този начин до успеха ” хората потеглиха по жълтите павета с огромния транспарант на „ Правосъдие за всеки ”, прочут от многото митинги за действителна правосъдна промяна и премахване на основния прокурор Иван Гешев.

Обстановката в центъра на София е спокойна. Има обаче полицейско наличие. Към 19.30 часа придвижването по бул. „ Цар Освободител ” е затворено. Шествието към Народното събрание е многолюдно. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР