Две банки, опериращи в България - Обединена българска банка и

...
Две банки, опериращи в България - Обединена българска банка и
Коментари Харесай

Две банки подписаха 170 млн. евро гаранции с ЕИФ за финансиране на бизнеса

Две банки, опериращи в България - Обединена българска банка и УниКредит Булбанк подписаха съглашения с Европейския капиталов фонд за финансиране на българския бизнес.

Обединена българска банка и ЕИФ подписаха съглашение за гарантиране на транзакции, отпуснати за финансиране на дребни, междинни и дребни междинни предприятия (с до личен състав до 499) на стойност 70 млн. евро.

Новата стратегия ДЖЕРЕМИ за комерсиално финансиране дава опция за отчасти застраховане на предоставяни от ОББ банкови гаранции, акредитиви и общи предели за оборотни средства и издаване на банкови гаранции и акредитиви в евро, лв. и щатски долари. Максималният размер на равнище договорка е 3 млн. евро, като програмата подсигурява 50%.

„ Партньорството с Европейския капиталов фонд е от основно значение за ОББ. Настоящето съглашение с ЕИФ е седмо подред за ОББ. Благодарение на него ние ще продължим да предлагаме на нашите клиенти артикули с преференциални условия, изпълнявайки една от главните ни цели – да поддържаме развиването на дребните и междинни предприятия в България. Към момента, по стратегии на ЕИФ ОББ е финансирала над 5500 предприятия за над 650 милиона евро. “, показа изпълнителният шеф на ОББ Десислава Симеонова.

Кредити при облекчени условия по издаване на банкови гаранции, акредитиви и при-експортни оборотни предели ще могат да усвояват българските дребни, междинни и междинни предприятия от УниКредит Булбанк. За интервал от три години, банката ще дава на бизнеса за покупко-продажби с комерсиално финансиране, предел от 100 млн. евро, с максимален дял от трите банки медиатори по Documentary Finance Facility, според подписаното гаранционно съглашение с Европейския капиталов фонд.

Гарантираните преводи по този инструмент са ориентирани към МСП и междинни по категория компании като възможни са голям брой бизнеси, без основни ограничавания за стопански бранш на активност. Сред главните кредитоискатели са индустриалните предприятия, тези от бранш превоз, предприятията, осъществяващи търговия на дребно и търговия на едро.

УниКредит Булбанк е водач в страната по размер и брой обработени покупко-продажби за комерсиално финансиране. Банката предлага цялостната гама от артикули за комерсиално финансиране: банкови гаранции, документарни акредитиви и събиране на пари в брой - внос/износ, удостоверение на акредитиви, дисконтиране и следващо финансиране. Тези услуги оказват помощ на клиентите да сведат до най-малко комерсиалния риск, обвързван с транзакциите, изключително при работа с по-малко познати контрагенти, както и при положение на внос/износ с по-рискови дестинации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР