Двайсет и шест годишен мъж, поддържал един от най-големите сайтове

...
Двайсет и шест годишен мъж, поддържал един от най-големите сайтове
Коментари Харесай

Оператор на сайт за детска порнография получи 2-годишна присъда за укриване на доходи

Двайсет и шест годишен мъж, поддържал един от най-големите уеб сайтове за полова корист с деца, беше наказан на две години затвор за укриване на нелегално добити приходи, съобщи Йонхап.

Централният областен съд на Сеул лиши от независимост Сон Джонг-у, който към този момент е излежал 18-годишна присъда за поддръжка на уеб страницата, посредством който са били разменяни видеоматериали с деца, жертви на полова корист. Той също така би трябвало да заплати 5 милиона вона санкция.

Сон бе освободен през юли 2020 година, откакто излежа присъдата си за поддръжка на уеб страницата в тъмната мрежа. Повече от 250 хиляди видеа на полови злоупотреби с малолетни са били качени и продадени на повече от 1,28 милиона души. 

Два месеца преди освобождението на Сон неговият татко подава сигнал, обвинявайки сина си в укриване на приходи от незаконна активност. Целта е била синът да не може да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където против е повдигнато обвиняване. Министърът на правораздаването на Южна Корея е отхвърлил настояването за изгонването му в Съединени американски щати. 

Днес съдът призна Сон за отговорен в укриване на към 400 милиона вона, извоювани от детски порнография, трансформирайки ги в криптовалути. Признат е за отговорен и за потребление на 5,6 милиона вона, получени от незаконна активност, за онлайн хазарт

„ Обвиняемият е решил да прикрие приходите си от незаконна активност от момента, в който за първи път се е присъединил в управляването на детски нецензурен уебсайт. Скрил е постъпленията си посредством комплицирани преводи по систематичен и комплициран метод “, се споделя се в решението на съда.

Първоначално Сон беше задържан през март 2018 година, когато министерството на правораздаването на Съединени американски щати наблюдава обмяната на криптовалута. Правораздавателни органи от доста страни работиха дружно, с цел да спасят най-малко 23 малолетни жертви. Стотици хора в доста страни бяха задържани за потреблението на уеб страницата. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР