Двайсет и петима заподозрени, свързвани с албанскоговоряща организирана престъпна мрежа,

...
Двайсет и петима заподозрени, свързвани с албанскоговоряща организирана престъпна мрежа,
Коментари Харесай

Десетки членове на албанска банда са арестувани в Европа

Двайсет и петима обвинени, свързвани с албанскоговоряща проведена незаконна мрежа, са били задържани в огромна полицейска интервенция в Белгия, Испания, Нидерландия, Германия и Франция, в която са взели участие над 600 служители на реда, оповестява осведомителният уебсайт Албениън дейли нюз, базирайки се на известие на Европол.

Операцията била подхваната след следствие, стартирано през 2017 година от белгийската полиция в Антверпен в съдействие с федералната полиция на Белгия и полицейски служби от Испания, Нидерландия, Франция и Германия. Разследването посочило, че бандата внася контрабандно в Белгия опиати, скрити в контейнери, които по-късно популяризира в други страни в Европа, употребявайки коли със специфични тайници, предава Българска телеграфна агенция.

Смята се също, че бандата е имала плантации за канабис в Испания и Германия, където са произвеждали марихуана и са я продавали в други европейски страни.

При интервенцията са осъществени 9 ареста в Белгия, 6 в Испания, 3 в Нидерландия, 6 в германия и 1 във Франция. Същевременно са осъществени обиски в 30 обекта, унищожени са 6 плантации за канабис и са конфискувани 60 хиляди евро в брой, мобилни телефони, оръжие и муниции. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР