Двата най-успешни клуба в историята на Купата на краля се

...
Двата най-успешни клуба в историята на Купата на краля се
Коментари Харесай

"Барселона" преследва първи трофей при Куман, ще си отмъщава на "Атлетик" Билбао

Двата най-успешни клуба в историята на Купата на краля се изправят очи в очи в спор за един от най-ценните титли на футболна Испания. След отпадането от Шампионската лига, " Барселона " ще търси разтуха в спечелването на рекордна 31-а купа в конфликт против " Атлетик " Билбао - отбора на Марселино, който към този момент " лиши " един трофей от каталунците по-рано през сезона.

Баските победиха с 3:2 " блаугранас " в същински трилър с продължения в мача за Суперкупата на Испания, като Лионел Меси бе изпъден за удар без топка против Асиер Виялибре.
Снимка: Twitter
Срещата довечера, която може да гледате онлайн по bTV Action от 22 ч., е повтаряне на финала от 2015 година, с който " Барселона " оформи требъл. Общо осем са футболистите, които към момента пазят цветовета на двата отбора. За " блаугранас " това са вратарят Марк-Андре Тер Стеген, бранителите Жорди Алба и Жерар Пике, полузащитникът Серхио Бускетс и звездният нападател Лионел Меси.

За " лъвовете " с най-сериозни шансове за титулярно място от " старите " познайници е Иняки Уилямс, до момента в който вратарят Яго Ерерин и левият краен бранител Микен Баленсиага също са в състава, само че евентуално ще гледат от скамейката.

Меси ще се опита да продължи положителната си голова серия против " Атлетик ". В трите си финала против баските аржентинецът има 4 попадения.

" Атлетик " Билбао имаше опция да завоюва на два пъти Купата за по-малко от месец, само че пък може да остане в историята с два следващи изгубени финала. Преди две седмици " лъвовете " отстъпиха на " Реал Сосиедад " в отсрочения край на миналогодишното издание на шампионата.
Снимка: Reuters
Баските бленуват за първи трофей в конкуренцията от 1984-а година, до момента в който " Барселона " ще се опита за първи път от 96 години да завоюва Купата на краля в Севиля.

И двата тима са подготвени на всичко, с цел да прегърнат трофея, а за " Барселона " това може да се окаже единствен късмет за отличие през тази акция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР