Двата кинокомплекса Арена в София - в Младост и в

...
Двата кинокомплекса Арена в София - в Младост и в
Коментари Харесай

Сгради на кината Арена в София са обявени за продажба от частен съдебен изпълнител

Двата кинокомплекса " Арена " в София - в " Младост " и в " Люлин ", са оповестени за продажба от частен правосъден реализатор,.
Началната цена на комплекса " Арена Запад " е 3,6 млн. лв., а другият е малко по-евтин - близо 2,5 млн. лв.. И за двете здания обаче обект на обществената обмен е единствено правото на благосъстоятелност без правото на прилагане на парцела, като това е конкретизирано в обявата. Това значи, че бъдещият покупател ще придобие благосъстоятелност върху постройките, само че действително не може да трансформира нищо в тях.
 Затвориха две от кината Арена в София Затвориха две от кината " Арена " в София
Две от най-посещаваните кина в София са краткотрайно затворени. В известие, оповестено на 23 май на формалната страница на кината " Арена...
Инициатор на обществената обмен е американската капиталова компания Apollo Global Management, която е капиталово звено на Световната банка. Apollo в съдружничество с българския холдинг AG Capital на Христо Илиев закупи двете здания през 2018 година.
Засега AG Capital не разяснява публично информацията. Вероятно обаче става въпрос за собствеността върху веригата. Двете здания са ипотекирани против банкови заеми, само че след това са лизинговани при дъщерни сдружения на банките кредитори. Когато самите банки (ОББ и Пощенска банка) ги получиха през 2015 година, те също имаха проблеми да влязат във притежание на постройките.
Нещата станаха още по-неясни, откакто се оказа, че компанията-собственик на киноверигата е записана в Стара Загора и всички каузи по оповестяването ѝ в неплатежоспособност би трябвало да се гледат там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР