Дванайсет души са били ранени, след като ракети и снаряди,

...
Дванайсет души са били ранени, след като ракети и снаряди,
Коментари Харесай

12 ранени, след като изстреляни от Сирия снаряди са паднали в турски градове

Дванайсет души са били ранени, откакто ракети и снаряди, изстреляни от региони в Северна Сирия, следени от сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/, са паднали в градове от турската страна на границата, съобщи Анадолската организация, като се базира на известие на турското министерство на защитата.

В известието се прецизира, че вследствие на обстрел от тези територии са били ранени общо 12 цивилни от Акчакале, Биреджик и Джейлянпънар /окръг Шанлъурфа/ и Нусайбин /окръг Мардин/. Ранените са настанени за лекуване, предава Българска телеграфна агенция.

Ракетите и снарядите са били изстреляни след започването през вчерашния ден на турската военна интервенция " Извор на мира " в Северна Сирия, ориентирана против Силите за отбрана народа.

Високопоставен представител на сирийските кюрди съобщи през днешния ден, че турските офанзиви отслабват опциите на силите за сигурност в Североизточна Сирия да пазят пандизите с пленници от групировката " Ислямска страна ", съобщи Ройтерс.

Джия Курд сподели пред организацията, че това може да докара до бягство на джихадисти, и добави, че броят на надзирателите в пандизите е понижен предвид на ожесточаването на боевете с Турция.

В Брюксел ръководителят на изпълнителния комитет на кюрдските Сирийски демократични сили Илхам Ахмед съобщи през днешния ден пред ТАСС, че е допустимо бойци на терористичната формация " Ислямска страна " да са избягали от пандизите в сирийския град Камишли, който турските войски са подложили на обстрел.

" Смятаме, че членове на Даеш е допустимо да са избягали от пандизите в Камишли, който беше подложен на обстрел от Турция ", сподели Ахмед.

Тя добави, че съгласно нея НАТО би трябвало да сложи под въпрос участието на Турция поради военната й интервенция на сирийска територия.

" Турция е член на НАТО, само че съгласно нас тя не служи на НАТО, не работи в границите на НАТО. Призоваваме НАТО да сложи участието на Турция под въпрос ", сподели Ахмед.

Тя също така прикани страните от Европейски Съюз да замразят дипломатическите си връзки с Турция, съобщи Франс прес.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да разгласи региона на офанзивата за зона, неразрешена за полети, сподели още Ахмед.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР