Двамата взаимно се обвиниха в лъжа Съпредседателят на Продължаваме Промяната

...
Двамата взаимно се обвиниха в лъжа Съпредседателят на Продължаваме Промяната
Коментари Харесай

Сблъсък в кулоарите: Жечо Станков и Асен Василев в схватка за въглищните централи

Двамата взаимно се упрекнаха в неистина
Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Асен Василев и Жечо Станков от ГЕРБ влязоха в директен вербален конфликт в коридорите на Народното събрание поради въглищните централи.  Брифингът на Василев беше пресечен от депутата от ГЕРБ, който извади документи и изясни кой е виновен за уговорката за понижаване на въглеродните излъчвания.

Василев стартира да се оправдава пред стаята на партията, само че срещна отпора на Станков.  " От 2022 би трябвало да понижаваме с 10% потенциала на тези централи. 250 дни е работил Топлоелектрическа централа 2 на цялостна мощ, тази година би трябвало да работи единствено 50 дни ", счете Станков. От три централи в Маришкия басейн ще бъдат затворени 2024 година, продължи той.

Василев съобщи, че шансът да се понижи този % е единствено в случай че се работи дружно с Румъния и Полша и хвърли виновността върху Борисов и стихотворец от него ангажимент през 2020 година

Съпредседателят на Политическа партия твърди, че те даже са понижили процентите - вместо обещаните от ГЕРБ - 55, те са паднали до 40%. Жечо Станков съобщи, че това е неистина - поетият от Василев ангажимент означавал " пред дома ти да имаш кола, само че да не можеш да я караш ".

" Няма стихотворец ангажимент за затваряне на централите ", съобщи разплено някогашният финансов министър и вицепремиер.  " Ето го документа, тук написа черно на бяло ", подвигна го Жечо Станков. Според Василев обаче това било " хвърчаща хартийка ". 

" Хайде в този момент, да спрете да лъжете, щото нищо не се схваща ", прекъсна го Василев. 

" Трябва да има предоговаряне на Плана ", съгласиха се двамата до момента в който продължаваха разногласието.  Щом би трябвало да има предоговаряне, значи значи, че нещо е дадено, реагира Станков. И продължи да приказва пред медиите какво са обещавали от Политическа партия.

Депутатът от ГЕРБ напомни, че друга от схемите на " Промяната " сега е на естрада в пленарна зала и това е " Джемкорп ".

" Можете ли да четете. Пише необвързващ меморандум ", отговори Василев.

Съпредседателят на Политическа партия се възмути, че депутатът от ГЕРБ му е прекъснал конференцията и това било все едно те да пресечен брифинг на господин Борисов.

Двамата се караха още по тематиките бюджет и санирането. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР