Двамата руски дипломати, обвинени от българските власти в нерегламентирана разузнавателна

...
Двамата руски дипломати, обвинени от българските власти в нерегламентирана разузнавателна
Коментари Харесай

Обявените за персона нон грата руски дипломати са напуснали България |

Двамата съветски дипломати, упрекнати от българските управляващи в " нерегламентирана разследваща активност " и, са напуснали страната, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Дипломатите и членовете на фамилиите им са напуснали територията на България в открития период, е споделил за ТАСС представител на посолството.

Русия опрадели експулсирането на двама нейни дипломати като провокация. " Руската федерация си резервира правото на ответни ограничения ", съобщи ТАСС, като се базира на.

Във вторник шефът на пресцентъра на Министерството на външните работи Митко Димитров заяви, че са връчени две ноти на посолството на Русия в България.

" С първата нота се уведомява съветската страна, че България афишира за личност нон грата двама дипломатически чиновници на съветското посолство у нас. Те имат 48 часа, с цел да изоставен страната. С втората нота Министерство на външните работи остро стачкува против изявления на посолството на Русия в осведомителното пространство през последните дни, с обидни квалификации и внушения по отношение на България и нейните съдружници ", заяви Димитров

Той акцентира, че двамата съветски дипломати са свързани с следствието на разследваща активност в изгода на Русия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР