Двамата пострадали - мъж на 74 години и 69-годишна жена

...
Двамата пострадали - мъж на 74 години и 69-годишна жена
Коментари Харесай

Възрастни хора бяха обгазени при пожар в новозагорското село Дядово

Двамата потърпевши - мъж на 74 години и 69-годишна жена - се опитвали да загасят пожар, зародил в стая на къща, като вдишали пушек и газове.

 

Сигналът за случая е получен на 29 септември в 0:57 часа. Огънят е овладян от един екип на локалната противопожарна работа. Двамата са откарани в болнично заведение в град Сливен без заплаха за живота. Унищожени са мебели, опушени са стени и мебелировка. Спасена е постройката. Причината за пожара е късо съединяване в разклонител.

 

Общо 34 сигнала за катастрофи са постъпили в регионалната полиция в дните от 29 септември до 2 октомври. Небрежност при боравене с открит огън е повода за пораждане на пожар в сухи треви, шубраци, овощни градини и лозови масиви в землището на село Николаево на 1 октомври. Пострадали няма. Унищожени са 150 декара овощни градини и 100 декара лозови масиви. На 1 октомври, към 16:00 часа, е получен сигнал в службата в Твърдица за пожар в частен парцел в село Сърцево. Пожарът се е увеличен и нанесъл вреди на базова станция на мобилен оператор. Унищожени са още 17 пчелни кошери. Причините за пожара са в развой на определяне.

 

От началото на годината доникъде на септември екипи на пожарната в Сливен са се отзовали на 1127 сигнала за катастрофи. Гасили са 826 пожара, като при 640 от тях са съумели да ги унищожават, преди да има директни материални вреди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР