Двамата останали претенденти от Демократическата партия, които ще се борят

...
Двамата останали претенденти от Демократическата партия, които ще се борят
Коментари Харесай

Байдън и Сандърс в първи дебат един срещу друг, във фокуса им - коронавирусът

Двамата останали кандидати от Демократическата партия, които ще се борят против Тръмп тази зима за президент на Съединени американски щати, се изправиха на първия си дебат един против различен.

Джо Байдън и Бърни Сандърс на следващия ден ще се борят за гласуването в четири щата, което може да даде на Байдън непреодолима преднина в конкуренцията за партията към Белия дом

Бившият вицепрезидент и американският сенатор от Вермонт в началото концентрираха полемиката си върху пандемията на ковид COVID-19, което ги накара да премислят тактиката си на акцията и реалокираха дебата във Вашингтон, а не в Аризона.

" Това е по-голямо от всеки от нас, това изисква национално обединяване ", сподели Байдън. " На първо място, би трябвало да се грижим за тези, които в реалност са изложени на заплаха от вируса ". И добави, че страната би трябвало неотложно да стартира да измисля по какъв начин да усили потенциала на лечебните заведения.

Сандърс непосредствено отговори на ограниченията на президента Доналд Тръмп на ковид, като сподели, че " първото нещо, което би трябвало да създадем... е да затворим този президент, тъй като подкопава рабитата на лекарите и учените, които се пробват да оказват помощ на американския народ ".

" Недопустимо е да популяризира погрешна информация, която обърква необятната аудитория ",  добави Сандърс.

Сандърс изясни, че епидемията демонстрира нуждата от система Medicare за всички, която да размени частната здравна застраховка с държавна такава.

" Нека бъдем почтени и да ни е ясно, че тази коронавирусна пандемия разкрива невероятната уязвимост и нефункционалност на сегашната ни здравна система. Ние харчим толкоз доста пари и все пак даже не сме готови за такава пандемия. "

Байдън отхвърли концепцията. " От какво се нуждаем? Слушайтете специалистите. И с цялото си почитание към Medicare за всички, в Италия има такава система и тя не работи, това въобще не би решило казуса ", съобщи той.

Бившият вицепрезидент сподели, че коронавирусът ще изисква незабавна реакция, а ремонт на системата, за който Сандърс се е аргументирал.

" Хората търсят резултати, а не гражданска война... можем да създадем това, като се уверим, че оказваме помощ на всички, чиято работа е наранена, на тези, които нямат опция да се грижат за децата си и тези, които не могат да отделят задоволително за опазване на здравето ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР