Двамата обвиняеми за терористичното нападение в концертната зала Крокус сити

...
Двамата обвиняеми за терористичното нападение в концертната зала Крокус сити
Коментари Харесай

Двамата обвиняеми за терористичното нападение в Москва се признаха за виновни

Двамата обвинени за терористичното нахлуване в концертната зала „ Крокус сити хол “ край Москва в петък се признаха в неделя за отговорни.
Съдът наложи и на двамата мярка за неотклонение арест със период до 22 май в очакване на процеса.

Единият от обвинените,

разпознат като Далерджон Мирзоев, съобщи пред съдията, че е жител на Таджикистан.
Другият обвинен е разпознат в известие в Телеграм на районния съд на регион Басманни като Сайдакрами Муродали Рачабалидоза. Националността му не се прецизира.
Руските управляващи оповестиха, че за нападението са арестувани общо 11 души, в това число двамата директни причинители, които са били арестувани в Брянска област на към 340 км югозападно от Москва.

 

SafeNews напомня, че по последни данни на Следствения комитет на Русия броят на жертвите на терористичната офанзива е повишен до 137 души, а Министерството на здравеопазването на Московска област е съобщило по-рано за 154 жертви, 62 тела са разпознати.
„ В Москва започнаха процедури по идентифициране на починалите при терористичната офанзива в концертната зала „ Крокус Сити Хол “. Това са съобщили от московското здравно ръководство.
„ Процедурата се организира в Московското бюро за съдебномедицинска експертиза, където роднините са поканени авансово. Работата се прави взаимно със експерти от Москва и Московска област, Министерството на изключителните обстановки и Следствения комитет “, се показва в известие на здравните управляващи.
Министерството на опазването на здравето на Русия е предизвестило, че поради сложността в някои случаи може да се наложи молекулярно-генетично проучване, което лишава най-малко две седмици.

 

Източник: ТАСС, Ройтерс, Комсомолская правда / Превод: SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР