Двамата най-силни представители на България в алпийските дисциплини на международната

...
Двамата най-силни представители на България в алпийските дисциплини на международната
Коментари Харесай

Алберт Попов: Още не съм намерил подходяща техника за моя размер

Двамата най-силни представители на България в алпийските дисциплини на интернационалната федерация по ски (FIS) - скиорът Алберт Попов и сноубордистът Радослав Янков, дадоха взаимна конференция при започване на новия сезон. За Попов конкуренциите към този момент започнаха с обичайно присъединяване в първите два старта за Световната купа - 56-о място на великански слалом в Зьолден (27.X) и 34-то място на слалом в Леви (24.XI).

" Сезонът стартира не толкоз сполучливо, колкото се надявах. Пистата в Леви не е моята, тъй като има много равни сектори, а към момента не съм намерил подобаваща техника за моя размер. Но мисля, че и това ще се случи - разяснява високият 164 см Алберт. - Оттук нататък следват в действителност много тежки и съществени писти, на които възможностите ми са много огромни, защото и в Леви демонстрирах в стръмната част едно много положително междинно време. Така че мисля, че оттук насетне ще се усещам и по-сигурен и към този момент пистите ще са на моя страна. "

За носителя на Кристалния глобус в сноуборда през 2016 година Янков сезонът се открива на 7-8 декември с успореден великански слалом и успореден слалом в Банное (Рус).

" Направихме четири лагера на сняг. Минаха добре, ползотворно, без травми - описа Радослав. - Последният лагер беше извънредно потребен, защото имахме положителни условия. Тренирахме с немския тим и имах по този начин опция да се съпернича с две от момчетата, които са им най-хубавите състезатели. Във вторник отпътуваме за Русия. Това са първите стартове, на които почваме да се съпоставяме и да мерим сили с всички състезатели от целия свят. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР