Двама високопоставени прокурори бяха повикани миналата седмица в МВР. Това

...
Двама високопоставени прокурори бяха повикани миналата седмица в МВР. Това
Коментари Харесай

Привиканият в МВР Бойко Найденов: Към онзи момент нямаше данни Борисов да е натискал свидетел

Двама високопоставени прокурори бяха извикани предходната седмица в Министерство на вътрешните работи. Това са някогашният градски прокурор на София Николай Кокинов и някогашният началник на Националната следствена работа и някогашен зам.-главен прокурор Бойко Найденов.

Поводът е сигнал, изпратен до вътрешния министър Бойко Рашков от предприемач, който твърди, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов му е оказвал напън да не уличава негов министър в корупционна скица.

" Няма нищо трагично да бъдат снети пояснения на човек, някогашен магистрат, настоящ юрист. На първо място - би трябвало да уточним, че разпити не се организират, защото това е предварителна инспекция. Колегите зададоха въпроси, на които аз отговорих. Няма нищо драматично”, уточни пред NOVA Бойко Найденов.

Допускането е, че е извършен напън върху очевидец от водача на ГЕРБ да не свидетелства против някогашния аграрни министър Мирослав Найденов.

" Към оня миг нямаше такива данни”, разяснява Бойко Найденов.

На въпрос дали вижда политическа или юридическа война сега, той отговори: " Мисля, че от 90-а година насам те са смесени. За страдание, от политиката не съумя да се отдели юридическата война, тази война, която се води в залите - чисто правната. Това е лошо”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР