Двама свещеници – Максим и Евтимий, се опитали да изнесат

...
Двама свещеници – Максим и Евтимий, се опитали да изнесат
Коментари Харесай

Срам и светотатство: Двама божи люде се опитаха да оберат света обител във Видин

Двама свещеници – Максим и Евтимий, се пробвали да изнесат част от имуществото на Бдинския манастир „ Успение Богородично ” във Видин. Това се е случило в неделя преди обяд, до момента в който Светият Синод избираше новия Видински митрополит, написа „ Конкунет ”.
Историята беше доказана от архимандрит Антим. В неделя преди обяд Максим и Евтимий, които съгласно отец Антим са едни от уредниците на митингите против избора на дядо Даниил за митрополит, се появили пред светата обител с автомобил и почнали да товарят в него всичко, каквото им попадне.

Максим е духовник в светата обител и живее там. „ Успение Богородично” е най-новият манастир в епархията и се намира сред парк „ Нора Пизанти” и остарялото гробище. Случайни минувачи забелязали необичайно придвижване към входа на светата обител и решили, че се прави кражба. Подали сигнал в полицията и на мястото дошъл патрул. Полицаите уведомили и митрополията, а пред униформените двамата монаси споделили, че „ прибират своето, защото новият митрополит щял да ги изгони”.

„ Всичко е върнато назад в манастира. Полицията сега не работи по случая. Максим и Евтимий ще бъдат осъдени съгласно канона след идването на митрополит Даниил”, сподели архимандрит Антим.

Дядо Даниил идва в събота. В 11.30 часа той ще бъде посрещнат на територията на Видинска епархия. Това ще стане в храма „ Света Параскева” в монтанското село Сумер, а в 12.30 ч. видинският митрополит ще бъде приветстван от миряни, регионалния шеф Росен Белчев и кмета Златко Живков на централния площад в Монтана. След това дядо Даниил отпътува за Видин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР