Двама строителни работници са починали, а други двама са ранени

...
Двама строителни работници са починали, а други двама са ранени
Коментари Харесай

Две жертви и двама ранени при строежа на РАО хранилището край Козлодуй

Двама строителни служащи са умряли, а други двама са ранени при случай на строителната площадка на националното вместилище за ниско- и средноактивни радиоактивни боклуци (РАО) край АЕЦ " Козлодуй ". Това оповестиха от Държавното дружество " Радиоактивни боклуци " (ДП РАО), което е възложител на обекта, където би трябвало да се съхраняват всички такива боклуци, основани на територията на страната.

Инцидентът е станал в понеделник сутринта. Загиналите и потърпевшите са били затиснати от паднали железа.

Договорът за създаване на първия стадий от Националното вместилище за ниско- и средноактивни радиоактивни боклуци е подписан през 2016 година

Строежът на първите кафези от хранилището стартира през август 2017 година Цената му е 70 млн. евро, предоставени от Международния фонд " Козлодуй ". Изпълнител е консорциум, воден от немската компания " Нюкем Технолоджи ", в който вземат участие и българските компании " Евробилд ", " Корект ", " Булинвест " и " Янг план ".

Очаква се първият стадий от вместилище да се вкара в употреба през 2021 година, а от 2017 година, когато стартират строителни действия на площадката, отговорността за осъществяването на строителния развой е на строителния консорциум, в това число и контрола на достъп до площадката, показаха от Директива за птиците РАО.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР