Двама служители на посолството на Литва, трима - на Словакия,

...
Двама служители на посолството на Литва, трима - на Словакия,
Коментари Харесай

Русия реципрочно гони седем дипломати на Словакия, Литва, Латвия и Естония

Двама чиновници на посолството на Литва, трима - на Словакия, както и по един чиновник на дипломатическите задачи на Латвия и Естония би трябвало да изоставен Русия в границите на една седмица. Това оповестиха от съветското външно министерство, представени от " Новости ".

" Беше казано, че решението на словашките управляващи да покажат подправена взаимност с Чехия в нейната провокационна антируска акция поврежда обичайно другарските руско-словашки връзки и градивното двустранно съдействие ", прибавиха съветското външно министерство.

Москва е завила съдбоносен митинг пред представителите на тези страни. По-рано те оповестиха няколко руснаци за личност нон грата поради взаимност с Чехия.

Дипломати на Русия - по разнообразни мотиви - бяха изгонени и от Съединени американски щати, България, Украйна, Полша и Румъния.

Налице е сериозна рецесия в връзките сред Русия и Чехия: страните изгониха десетки чиновници на дипломатическите си задачи, откакто чешките управляващи упрекнаха Русия в причастност към детонациите във боен склад във Врбетице през 2014 година

В някои случаи експулсирането на съветски дипломати стана част от политиката на глобите поради окупирането на Крим и поддържането на спора в Донбас, в други имаше обвинявания в шпионаж на съветски дипломати под прикритие, в други стрените се позоваха на Виенската спогодба за дипломатическите връзки, която разрешава да не се показва повода.

Словашкият министър председател Едуард Хегер преди дни разгласи, че управляващите на страната гонят трима съветски дипломати, които би трябвало да изоставен страната в границите на седем дни. По този метод Братислава реагира на молбата на Прага към страните членки на НАТО и Европейски Съюз да покажат взаимност с Чехия по отношение на случая във Врбетице.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР