Двама са задържани за участие в организирана престъпна група за

...
Двама са задържани за участие в организирана престъпна група за
Коментари Харесай

Бургаската полиция арестува 9 кг марихуана, по 111 лв. за грам

Двама са арестувани за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на марихуана. Трето лице е оповестено за интернационално търсене.

Това оповестиха на взаимен брифинг МВР и Окръжната прокуратура в Бургас.

Акцията е осъществена през вчерашния ден, като при претършуване на домовете на арестуваните са открити към 4 кг марихуана, везни, пакетиращи машини и други средства, свързани с незаконното действие.

Разкрита е и домашна лаборатория, която се е употребила през зимния сезон. В нея са открити към 20 растения от типа на конопа.

Тримата, съгласно данни на районната работа за битка с проведената престъпност (БОП)-Бургас, са съумели да пласират други 5 кг марихуана. За общо 9-те кг цената е към 1 млн. лв. на свободния пазар,  обясни комисар Ради Пенев, началник на БОП-Бургас. По сметки на News.bg обаче това прави приблизително по 111 лв. на един грам, което като че ли е много пресилено..

Установено е, че незаконната група е по-активна през пролетно-летния сезон. Тогава стартира засаждането на марихуаната. Групата е работила в затворен кръг- от производството до пласирането на опиатите.

Повдигнати са обвинявания по отношение на трите лица по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс - за присъединяване в ОПГ. Това са начални обвинявания, които търпят смяна, изясни наблюдаващият прокурор.

И тримата участници са престъпно проявени. Двама от тях са арестувани до 72 часа, а третият не се намира в България и е разгласен за търсене.

Лидерът на групата е наследник на някогашен кметски наместник, съобщи ръководителят на БОП-Бургас. Обвиняемите са регистрирани като аграрни производители и на тази база с имали аграрни площи и прилежащи постройки към тях, в които са отглеждали марихуана навън и на закрито. Канабисът е отглеждан край село Смолник, община Карнобат.  Стопанисвали са и язовир, от който са поливали продукцията си.

Разследването продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР