Двама са разстреляните свидетели срещу сочения за един от най-опасните

...
Двама са разстреляните свидетели срещу сочения за един от най-опасните
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! Разстреляха двама свидетели срещу Йоско и бандата му! Ще има ли трета екзекуция в София, след оправдателната присъда?

Двама са разстреляните очевидци против посочения за един от най-опасните нарушители в новата история на България Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския. София е настръхнала от трета екзекуция на очевидец по делото, откакто трите съдии от Апелативния спецсъд Даниела Росенова, Даниела Врачева и Петя Колева анулираха присъдите от по 17 години затвор за Йоско и съучастниците му, които им бяха произнесени от ръководителя на първоинстанционния профилиран съд Георги Ушев.

Първият разстрел на очевидец

На 20 май е убит Красимир Георгиев-Шмид. Килърът го е издебнал в мрака и го е пронизал с 6 патрона в гърба.

Месеци преди изтезанието, Шмид застава на свидетелската пейка и дава показания против Йоско Костинбродския и групата му.

Още тогава из столичния ъндърграунд се понася информацията, че по този метод е подписал личната си смъртна присъда.


Вторият разстрел на очевидец

5 декември 2014 година се оказва последният ден в живота на Хрисим Хрисимов

В студения зимен ден трима маскирани мъже изчакали Хрисимов да заключи вратата на дребното клубче и разкрили пукотевица от към 2-3 м в гърба. Разстоянието било толкоз близко, че от близо 15-те патрона 8 попаднали в тялото му.

Трима от обвинените по " Килърите 4 ", отпред с Ивайло Симеонов-Богьовеца, са били арестувани за инспекция в Костинброд след разстрела. Униформените ги разпитали дали имат оправдание, ревизирали ги за барутни частици. Ръцете на Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йорданов и сина на Йосиф Йосифов-Йоско - Иван, били чисти. Четиримата обяснили къде са се намирали по времето на атентата.

За последно Хрисим Хрисимов идва в съда на 19 ноември същата година и за следващ път свидетелства против бандата на Йоско. Трябвало е да пристигна на съвещанието и в петък, в деня след разстрела. " Охранителни служители на реда постоянно придружаваха очевидеца по време на съвещанието. Но Хрисим отхвърляше някакъв вид специфична защита ", обявиха източници от Главната дирекция " Криминална полиция ", които наблюдават делата против Йоско Костинбродския от близко.

Куршуменият дъжд стопира Хрисимов по пътя към правосъдната зала...

В петък 7, юни т.г. пред Специализирания углавен съд дава показания и трети очевидец против Йоско и групата му. Ще спестя името му, с цел да не последва ориста на Шмид и Хрисимов.

Свидетелят споделя в детайли по какъв начин дясната ръка на Йоско - Богьовеца се е опитал да го разстреля през 2016 година и по този метод да елеминира опцията да даде показания.

А показанията на очевидеца са извънредно скъпи. Той разкрива пред правосъдния състав, че Богьовеца е занесъл в къщата, в която двамата са живеели от дълги години, сумата от 880 000 лв., която е взел от откупа за отвлечения предприемач Стефко Колев.

Свидетелят разкрива и многочислени елементи за незаконната активност на Богьовеца. Показания, след които съдиите в Италия биха произнесли доживотни присъди, а тези в Китай смъртни.

Съдиите от Апелативния профилиран съд Росенова, Врачева и Колева са надалеч по-благосклонни към подсъдимите, към които се обръщат галено с " момчета, по какъв начин сте през днешния ден? ".

Магистратите с черни тоги анулират стимулираната присъда на Георги Ушев и дават свободата на всички подсъдими.

Опитни съдии като тях не могат да не си дават сметка какви могат да са следствията от решението им.

Припомняме, че съгласно прокуратурата Йоско и бандата му са виновни за убийството на сина на Венци Стефанов - Митко, покушението против Кирил Киров-Киро Японеца и отвличането на предприемача Стефко Колев.

Двама очевидци към този момент са прибрани подземен, а почеркът е идентичен - патрони в гърбовете им.


Йоско към този момент е без белезници и в непозната страна

Ще има ли и трети очевидец, който скоро ще се озове в ковчег?

Тривиални въпроси като този на Венци Стефанов - дали съдиите, оправдали Йоско спят умерено, надали могат да разчовъркат съзнанието им.

А дали решението на апелативните спецсъдии, няма да е генерална подготовка за оправдаването на Цветан Василев и едни други олигарси?

Няма да спрем да търсим отговорите на другите по-важни въпроси!

Ивайло КРАЧУНОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР