Двама ранени полицаи и шестима задържани. Това е равносметката след

...
Двама ранени полицаи и шестима задържани. Това е равносметката след
Коментари Харесай

СДВР: Кой ходи на протест с боя и павета?


Двама ранени служители на реда и шестима арестувани. Това е равносметката след снощните провокации в края на митинга, когато група младежи направиха опит да щурмуват постройката на някогашния Партиен дом. Бомбички, павета, бутилки и алена багра полетяха към служителите на реда, охраняващи постройката и към един от входовете й. При безредиците двама от чиновниците на реда, които са били без защитно облекло, са били нападнати от провокаторите и ранени. Буквално за няколко минути напрежението бе потушено, на мястото пристигна жандармерия, която направи кордон пред постройката на Партийния дом, а провокаторите бяха изтикани встрани. Част от протестиращите помагата на служителите на реда да обезвреждат нападателните младежи, а уредниците на митинга мигновено приканиха насилието да спре и помолиха хората да се изтеглят обратно.

И тази заран в обществените мрежи има стотици отзиви, че случилото се е провокация и че сходни хора нямат място на площада.

От Столична дирекция на вътрешните работи дадоха брифинг още нощес и обясниха по какъв начин се е стигнало до напрежението. Според полицията също става дума за дребна група от хора,която в един миг се е оказала тъкмо пред входа на Партийния дом и е почнала да нападна служителите на реда. Кой върви на митинг с кутии багра, бомбички и павета, попита зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

Двама служители на реда са потърпевши, като един е отведен с кола за спешна помощ до болница. Шестима души са арестувани, разгласи той.

Едно момче от протестиращите падна, двама служители на реда клекнаха, с цел да му окажат помощ. В този миг падна транспарантът. След което без никаква интервенция на полицейски чиновници стартира всеобщо замеряне с кутии и пликове с алена багра. Има голям брой ударени сътрудници. Всички сме в алена багра. Хвърляни са стъклени бутилки. Счупи се вратата и се направи опит за влизане вътре. Двама чиновници в униформа без защитни средства бяха бити. Вследствие на нашите дейности опазихме постройката и възстановихме реда, сподели още Антон Златанов. Полицаите тук бяха без защитно облекло в израз на това, че сме толерантни и желаеме да осигурим правото на митинг на хората, само че няма да допуснем експанзия против чиновници, което не е предизвикано с нищо, безапелационен бе той.

Кадрите от момнета на конфликтите демонстрират, че освен служителите на реда, а и част от протестиращите, измежду които и Велислав Минеков, вършат опити да отхвърлен провокаторите, които разрушават входната врата.

Златанов прикани митингите да завършват до 22 ч., тъй като в късните часове на денонощието нападателните групи " получават свободно поле за деяние ".

Той благодари, че огромната част от хората са се разграничиха внезапно от провокаторите.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР