Двама полицаи от София отиват на съд за това, че

...
Двама полицаи от София отиват на съд за това, че
Коментари Харесай

Полицаи взели 200 лв. подкуп, минути по-късно шофьорът убил човек

Двама служители на реда от София отиват на съд за това, че са взели рушвет от пил водач, който по-късно провокира злополука на Околовръстния път в София. При случая на 25 септември 2022 година почина френски жител.

От прокуратурата оповестяват, че двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи ще бъдат изправени пред съда по няколко обвинявания.

За първия чиновник от държавното обвиняване разясняват:

" На 25.09.2022 година в качеството си на полицейски орган е приел рушвет от 200 лв., с цел да извърши друго закононарушение във връзка със службата си, а точно да не извърши служебните си отговорности по отношение на надзор на водачите на МПС, да обезпечи сигурността на придвижването по пътищата, да рапортува навреме в оперативната дежурна част на 06 РУ-СДВР за всяко изменение в оперативната конюнктура – че на кръстовището на ул. „ Александър Пушкин “ и бул. „ Никола Петков “ Д. Л. ръководи лек автомобил след приложимост на алкохол, обуславящо опасности за живота и здравето на жителите, както и не е подхванал на място ограничения за отстраняването им ".

И двамата служители на реда са упрекнати, че в качеството им на чиновници на реда, не са изпълнили служебните си отговорности по отношение на надзор на водачите на МПС, да обезпечат сигурността на придвижването по пътищата и са позволили след взимането на подкупа настъпването на злополука, минути след инспекцията.

Има и трето обвиняване за това, че двамата не са се притекли на помощ след злополуката, не са уведомили дежурната част на 6 районно управление (на МВР) за случая и не са оказали на потърпевшите първа помощ.

Предстои Софийски градски съд да насрочи намерено разпоредително съвещание по делото.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР