Двама почетни граждани на Варна - д-р Милен Врабевски и

...
Двама почетни граждани на Варна - д-р Милен Врабевски и
Коментари Харесай

Двама почетни граждани на Варна номинирани за Мъж на годината

Двама почетни жители на Варна - доктор Милен Врабевски и Мариус Куркински, са в топ 3 на номинациите за купата " Мъж на годината " на " Дарик радио ". За заслуги към морската столица те получиха награди от кмета Иван Портних надлежно през 2017 и 2019 година

Д-р Милен Врабевски е български предприемач и филантроп, интензивно зает с идеята на благотворителността в България в поддръжка на начинания за одобряване на националната еднаквост и полезностите на европейското поданство. Учредител и ръководител на Фондация „ Българска памет “. Номинацията, която получи от Академия " Мъж на годината ", е за цялостната му народолюбива активност. От 2007 година насам, посредством фондацията си „ Българска памет “, която организира два път годишно семинари във Варна, доктор Врабевски работи сполучливо в следните посоки: Инициативи за създаване на стопанска система на знанието, просветителна и професионална реализация на младежите в България и Европа; Инициативи в региона на европейската интеграция на младежи от България, Сърбия, Северна Македония, Албания, Молдова и Украйна; Образователни начинания за интеграция, социализация и европейска вероятност на младежите в България и българските общности от историческата диаспора; Изграждане на родолюбие в младите, посредством начинания за запазване на културно-историческото завещание, част от европейската цивилизация;
Инициативи за битка с демографската рецесия и устойчивото районно развиване в България и Европа.

Мариус Куркински - възпитаник на Крикор Азарян и Тодор Колев, режисьор, артист, артист, актьор в най-чист тип, той получи номинация от Академия " Мъж на годината " за изцяло творчество, с което обогати културния живот на България. Моноспектакълът като че ли се трансформира в неговата буря за последните 40 години на сцената.„ Няма да се щадя ”, споделя във връзка отдаденият на 50-годишния му рожден ден събирателен моноспектакъл, който за първи път бе показан във Варна. И няма по какъв начин да не му повярваме, в случай че сме го гледали в най-малко едно от представленията като „ Дамата с кученцето ”, Самотният човек ”, „ Сътресение ”, „ Черно пиле ”, „ Дон Жуан ”, от чиито фрагменти ще се събере и изгражданият през годините театрален облик.

За първи път в историята на състезанието " Мъж на годината " има и екипна номинация - За Георги Господинов - създател на книгата " Физика на тъгата " и Тео Ушев - за 27- минутния анимационен филм, основан по нея.

През 2011 писателят издава вторият си разказ „ Физика на тъгата “, който с излизането си оглавява класациите за най-продавани книги в България, а аниматорът работи по кино лентата в последните 8 години.

Вече спечелил специфичната премия на журито на Международния кино фестивал в Торонто, филмът " Физика на тъгата " е и в късия лист от 10 ленти, измежду които ще бъдат определени петте номинирани за влиятелната премия „ Оскар “ в категория - късометражна анимация. За Георги Господинов това е втора номинация в състезанието " Мъж на годината ". През 2016 той беше номиниран паралелно с Боян Петров и Ружди Ружди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР